ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταπολέμηση εμπορίας προσώπων - Θετική η αξιολόγηση για την Κύπρο από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών

Καταπολέμηση εμπορίας προσώπων - Θετική η αξιολόγηση για την Κύπρο από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών

Το Αμερικάνικο Υπουργείο Εξωτερικών λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές και συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται από τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες της Κύπρου για την πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων, αλλά και τη στήριξη των θυμάτων, αξιολόγησε θετικά την Κύπρο στην έκθεσή του για την περίοδο Απριλίου 2022-Μαρτίου 2023, διατηρώντας την στην πρώτη κατηγορία (Tier 1).

Στην έκθεση του Αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών σημειώνονται, μεταξύ άλλων, ως θετικές εξελίξεις, η αναγνώριση περισσότερων θυμάτων, η επιβολή αυστηρότερων ποινών, το πρόγραμμα βοήθειας στα θύματα, η διεξαγωγή προδραστικών διερευνήσεων από το Γραφείο Καταπολέμησης της Εμπορίας Προσώπων, η συνεχής και τακτική εκπαίδευση των αρμόδιων Λειτουργών και η λειτουργία τετραψήφιας γραμμής και ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία πολίτες μπορούν ανώνυμα να παρέχουν ή να λαμβάνουν πληροφορίες που σχετίζονται με εμπορία προσώπων.

Η εμπορία προσώπων αποτελεί μια από τις σοβαρότερες και πολυπλοκότερες μορφές διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος που πλήττει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου τονίζει: «η πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων, αλλά και η στήριξη των θυμάτων, αποτελεί προτεραιότητα της παρούσας Κυβέρνησης. Το Γραφείο Καταπολέμησης της Εμπορίας Προσώπων και όλες οι συναρμόδιες Υπηρεσίες, θα συνεχίσουν να αξιολογούν κάθε πληροφορία ή ένδειξη και θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εντοπισμό των θυμάτων και δραστών και την προσαγωγή των δραστών ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ταυτόχρονα, η κα Προκοπίου αναφέρει πως, η νέα έκθεση του Αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών και ιδιαίτερα οι συστάσεις του θα μελετηθούν σοβαρά και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την υλοποίηση τους, όπου κρίνεται αναγκαίο.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως μεταφέρει, επίσης, τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης στους Λειτουργούς που συμμετέχουν στον αγώνα κατά της εμπορίας προσώπων, αλλά και στις ΜΚΟ και σε κάθε πολίτη που συνδράμει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης.

Καλεί δε, όλους τους πολίτες οι οποίοι έχουν υποψίες ή πληροφορίες ότι διαπράττεται το αδίκημα της εμπορίας προσώπων, να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία, ανώνυμα, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1497 ή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε το αρμόδιο Γραφείο να προβαίνει σε διερεύνηση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Λαμπάδιασαν» οχήματα τα ξημερώματα – Βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό πάρκινγκ– Εξετάζεται και εμπρησμός

Απίστευτη απάτη - 58χρονος πείστηκε να επενδύσει σε εταιρεία που θα έμπαινε σε χρηματιστήριο – Το ποσό που «έκανε φτερά»

Καιρός: «Τα ‘χει παίξει» - Καλημέρα με λιακάδα, καλό μεσημεράκι με νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Εξαντλήθηκαν οι κρατήσεις γι' αυτούς τους μήνες - Το πρόγραμμα, οι τιμές και οι νέες υπηρεσίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Ηλίας Γκότσης: Δεν μου λείπει η τηλεόραση – Ξέρω ότι θα πάω απλά να κάνω τη «γλάστρα»Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Oι Αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μπαίνουν τις τελευταίες ώρες στην «αρένα», για την τελική μάχη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top