ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό τετραήμερη κράτηση οι δύο διακινητές για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Υπό τετραήμερη κράτηση οι δύο διακινητές για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 4 ημερών εναντίον δύο ανδρών ηλικίας 45 και 46 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης ατόμων τρίτης χώρας να εισέλθουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την άφιξη ακόμα 16 ατόμων με φουσκωτή βάρκα, η οποία έμπαζε νερά και τελικά βυθίστηκε.

Η βάρκα εντοπίστηκε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής περίπου 11 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο από άκατο του Ναυτικού Σταθμού Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με τον Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «κατά τη συνοδεία των μεταναστών από τα μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, η μηχανή της βάρκας τους σταμάτησε να λειτουργεί ενώ παράλληλα έμπαζε νερά».

Όπως είπε ο κ. Θεοδούλου «όλοι οι επιβαίνοντες στη βάρκα επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στην άκατο της Λιμενικής, ενώ η βάρκα τους τελικά βυθίστηκε αφού όπως φαινόταν, είχε υποστεί μετατροπές ενώ τα μπαλόνια της ήταν φθαρμένα και σχεδόν ξεφούσκωτα. Τα 16 άτομα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη ξηρά και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά».

Από εξετάσεις που διενήργησαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου «προέκυψαν μαρτυρίες εναντίον δύο προσώπων ηλικίας 45 και 46 ετών, που φαίνεται να ήταν οι πλοηγοί της βάρκας, οι οποίοι συνελήφθησαν, για διευκόλυνση των ανακρίσεων».

«Το πρωί οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για τέσσερις μέρες», είπε ο κ. Θεοδούλου.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top