ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται προαγωγές Διευθυντών στη Cyta μετά το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης

Έρχονται προαγωγές Διευθυντών στη Cyta μετά το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης

Την αποδέσμευση 12 θέσεων Διευθυντή, για κάλυψη των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί μετά την εφαρμογή του Σχεδίου Εθελούσιας Αποχώρησης, ζητεί η Cyta.

Σύμφωνα με αίτημα που υπέβαλε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, Ανδρέας Νεοκλέους, και το οποίο θα τεθεί στο μικροσκόπιο της Επιτροπής σήμερα Δευτέρα (26/6), η Αρχή έχει προκηρύξει Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης 2023, μέσω του οποίου έχουν αποχωρήσει από τον Οργανισμό 11 Διευθυντές, ενώ πρόσθετα έχει αφυπηρετήσει τον Μάιο ακόμη ένας Διευθυντής, με αποτέλεσμα να έχουν κενωθεί συνολικά 12 θέσεις Διευθυντών.

Η κένωση των πιο πάνω θέσεων, τονίζει ο κ. Νεοκλέους, «δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επιχειρησιακής συνέχειας στον Οργανισμό, αφού προκύπτουν σημαντικά κενά στη δομή του και κατ’ επέκταση στην αποτελεσματική λήψη στρατηγικών και λειτουργικών αποφάσεων σε καίριες δραστηριότητες».

Ως αποτέλεσμα, υπογραμμίζει, κρίνεται απαραίτητη η άμεση αποπαγοποίηση των θέσεων αυτών και η πλήρωση τους με προαγωγή 12 θέσεων Διευθυντών Β.

Ως εκ τούτου, συνεχίζει ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, «υποβάλλεται αίτημα για εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης 12 θέσεων προαγωγής Διευθυντών Β με βάση την πιο πάνω νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία το αίτημα για πλήρωση οποιασδήποτε θέσης πρώτου διορισμού και προαγωγής και θέσης προαγωγής υποβάλλεται μαζί με πλήρη δικαιολογητικά για την ανάγκη πλήρωσης της συγκεκριμένης θέσης απευθείας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού για την εξασφάλιση της γραπτής συγκατάθεσής της».

Πάντως, ο κ. Νεοκλέους στην επιστολή του προς τη Βουλή, σημειώνει πως «στόχος του Οργανισμού είναι να προχωρήσει άμεσα τόσο με τις προαγωγές σε θέσεις Διευθυντών, όσο και με την πρόσληψη του Ανώτερου Διευθυντή Τεχνολογίας και Πληροφορικής, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία προαγωγής μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου 2023, για διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας του Οργανισμού». «Για το λόγο αυτό, είναι επιβεβλημένη η λήψη έγκρισης αποπαγοποίησης άμεσα», καταλήγει.

Στο ψάξιμο Διευθυντή και το Τμήμα Περιβάλλοντος

Αξίζει να αναφερθεί πως, κατά τη συνεδρία της την ερχόμενη Δευτέρα, η Κ.Ε. Οικονομικών θα εξετάσει και άλλα πέντε αιτήματα για αποδέσμευση θέσεων στο Δημόσιο. Τα αιτήματα αφορούν:
• 1 θέση Διευθυντή Τμήματος Περιβάλλοντος, λόγω της προαγωγής του προκατόχου της στη μόνιμη θέση Γενικού Διευθυντή.
• 1 θέση Ανώτερου Τεχνικού Επιθεωρητή για το Τμήμα Δημοσίων Έργων.
• 1 θέση Ανώτερου Λειτουργού Επικοινωνίας για τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
• 1 θέση Τεχνικού Μηχανικού 1ης Τάξης στον Δήμο Αγίου Αθανασίου.
• 1 θέση Γραμματειακού Λειτουργού στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top