Πυρκαγιά Διερώνα: «Σοβαρότατη αναζωπύρωση» τα ξημερώματα - Κατάφερε να αντιμετωπιστεί

Πυρκαγιά Διερώνα: «Σοβαρότατη αναζωπύρωση» τα ξημερώματα - Κατάφερε να αντιμετωπιστεί

Απόλυτη ηρεμία επικρατεί στο μέτωπο της φωτιάς στη Διερώνα μετά από μάχη με αναζωπύρωση, τα ξημερώματα, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου και αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα πως η φωτιά βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, οι επίγειες δυνάμεις τέθηκαν σε συναγερμό γύρω στις 3 τα ξημερώματα μετά από «σοβαρότατη αναζωπύρωση», η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 06:30, με τη βοήθεια και πτητικών μέσων, τα οποία άρχισαν ξανά να επιχειρούν με το πρώτο φως της μέρας.

«Τα εναέρια μέσα έκαναν ρίψεις το πρωί από 05:30 μέχρι 07:30 και ευτυχώς αντιμετωπίστηκε», είπε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, προσθέτοντας ότι πλέον τα πτητικά μέσα έχουν αποχωρήσει και στην περιοχή παραμένουν περί τα δέκα πυροσβεστικά οχήματα.

Σε αυτό το στάδιο επικρατεί «απόλυτη ηρεμία και αναμένω ότι μετά τις 11:00 θα ανακοινώσουμε πλήρη έλεγχο της φωτιάς», συμπλήρωσε.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν να αντιμετωπίσουν το πρωί και δεύτερη πυρκαγιά στον Σαϊττά, κάτι που όπως υπέδειξε «δεν είναι εύκολο όταν ασχολείσαι με άλλο περιστατικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε τεντωμένο σχοινί η συνεργασία κυβέρνησης – ΕΔΕΚ: Τα παράπονα, ο ανασχηματισμός και η κρίσιμη συνάντηση σήμερα, στο Προεδρικό

Σε τεντωμένο σχοινί η συνεργασία κυβέρνησης – ΕΔΕΚ: Τα παράπονα, ο ανασχηματισμός και η κρίσιμη συνάντηση σήμερα, στο Προεδρικό

Το ρήγμα στις σχέσεις κυβέρνησης – ΕΔΕΚ δεν προέκυψε ξαφνικά. Όμως ο τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε στον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής ήταν για πολλούς στο Κίνημα «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Η απουσία της ΕΔΕΚ από την τελετή διαβεβαίωσης νέων υπουργών ήταν μόνο το ορατό κομμάτι ενός παρασκηνίου που φουντώνει εδώ και εβδομάδες και πλέον οδηγεί τις δύο πλευρές σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Προεδρικό, σήμερα στις 10.00

BEST OF TOTHEMAONLINE