ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με απευθείας πτήση από τα ΗΑΕ έρχεται ο Ερντογάν στα κατεχόμενα υποστήριξε ο Τατάρ - «Τα παιχνίδια τους έχουν αποκαλυφθεί»

Με απευθείας πτήση από τα ΗΑΕ έρχεται ο Ερντογάν στα κατεχόμενα υποστήριξε ο Τατάρ - «Τα παιχνίδια τους έχουν αποκαλυφθεί»

Με απευθείας πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταβαίνει στα κατεχόμενα σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του στο τουρκικό κανάλι Α Χαμπέρ. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει απευθείας πτήση από τα κατεχόμενα στο Μπακού και στις 28 Μαΐου.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην τδβκ μετά την εκλογή του στις 28 Μαΐου. Και από εδώ έκανε απευθείας πτήση για Μπακού. Κατά τη διάρκεια αυτής της πτήσης, είχε δώσει το μήνυμα ότι "είναι ένας τρόπος για την αναγνώριση της τδβκ". Αναμένουμε από τον Πρόεδρο Ερντογάν να πετάξει ξανά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εδώ. Θα τον συναντήσουμε στο αεροδρόμιο Ερτζάν», υποστήριξε ο κ. Τατάρ. Πρόσθεσε ότι «μαζί θα ανοίξουμε το νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Ερτζάν. Αυτό το νέο τερματικό είναι 10 φορές μεγαλύτερο από το παλιό. Δέκα εκατομμύρια επισκέπτες μπορούν να έρχονται εδώ ετησίως. Πολλά αεροπλάνα θα μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν εδώ».

«Έτσι, ο τουρισμός, η οικονομική ανάπτυξη και η ροή επισκεπτών της τδβκ θα βελτιωθούν», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη «μετά την πανδημία και τον πόλεμο της Ουκρανίας, όλο το κόστος κατασκευής έχει αυξηθεί πολύ. Το αεροδρόμιο Ερτζάν, το οποίο έχει κόστος 500 εκατομμυρίων ευρώ, δεν θα ήταν λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ εάν ξεκινούσε τώρα».

Ισχυρίστηκε ότι «η τδβκ είναι ένα μέτριο κράτος. Ο πληθυσμός μας είναι μισό εκατομμύριο. Είναι πολύ σημαντικό ως το νοτιότερο τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο» προσθέτοντας ότι το ότι ψευδοκράτος έχει αεροδρόμιο είναι ένδειξη ανάπτυξης.

Σε ερώτηση για την λύση του Κυπριακού, ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι «τα παιχνίδια τους έχουν αποκαλυφθεί. Θα μας σύρουν σε αυτό, όπως έκαναν παλιά με την ομοσπονδιακή βάση. Θα γίνει Σύνταγμα και θα μας εντάξουν στον Νότο. Μια σειρά από παιχνίδια». «Εφόσον η Τουρκία δεν είναι μέλος της ΕΕ, δεν θα είναι εγγυήτρια. Θα υπάρχουν μηδέν στρατιώτες. Σε δέκα χρόνια θα μας κάνουν μειοψηφία μια σειρά παιχνίδια στη βάση του τύπου οι Τ/Κ είναι δήθεν ίσοι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο «αυτά θα συμβούν χωρίς την Τουρκία και αυτή είναι η πρόθεσή τους. Κύριος στόχος τους είναι να ενωθούν με την Ελλάδα. Εφόσον βρίσκονται στην ΕΕ, είναι ήδη ενωμένοι κατά μία έννοια. Ξέρουμε πολύ καλά αυτά τα παιχνίδια. Αυτό άρχισαν να το βλέπουν και οι Τούρκοι. Δεν μπορούμε πλέον να διατηρήσουμε την παλιά μας καλή θέληση. Αυτό είναι πλέον καθαρό. Αυτό είναι εθνική υπόθεση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top