ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Να δώσουμε νόημα στις θυσίες μέσα από την επανένωση της πατρίδας μας»

ΠτΔ: «Να δώσουμε νόημα στις θυσίες μέσα από την επανένωση της πατρίδας μας»

Σε δηλώσεις προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή.

«Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να ανατρέψουμε την ανώμαλη παρούσα κατάσταση, να δώσουμε νόημα στη θυσία τους μέσα από την επανένωση της πατρίδας μας», είπε συγκεκριμένα.

«Παρά τις δυσκολίες, παρά τις προκλήσεις, τα προβλήματα είμαστε εδώ και πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σπάσουμε το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες από εκεί που διακόπηκαν το καλοκαίρι του 2017. Και θεωρώ ότι η ανάληψη πρωτοβουλίας από μέρους της δικής μας πλευράς αναγνωρίζεται από πλευράς της διεθνούς κοινότητας, έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ειδικότερα από κράτη μέλη της ΕΕ και ελπίζουμε σύντομα να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν λαμβάνοντας υπόψη και τη ρητορική της τουρκικής πλευράς μπορούν να υπάρξουν οι συνθήκες για επιστροφή στον διάλογο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «άκουσα και χθες βράδυ τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε σήμερα κατά τη διάρκεια της παρουσίας εδώ του κ. Ερντογάν.

«Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν επιθυμώ, δεν βλέπω την όποια προστιθέμενη αξία να εμπλακώ σε ένα δημόσιο διάλογο κατηγοριών, κριτικής και πολλών άλλων που μπορεί να ικανοποιούν τα ‘αυτιά’ κάποιων δημόσια, αλλά δεν προσφέρουν τίποτα στον βασικό στόχο που είναι το πώς τιμούμε τη θυσία όλων αυτών των ανθρώπων, ανατρέποντας την παρούσα κατάσταση πραγμάτων»

«Άρα, σίγουρα η ρητορική έχει τη δική της σημασία, δεν την υποβαθμίζω σε καμία απολύτως περίπτωση, αλλά το Κυπριακό θα λυθεί μέσα από τις διαπραγματεύσεις. Και εκεί εστιάζεται η δική μας προσοχή», κατέληξε.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top