ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Εξωτερικών: Από τη Κύπρο περνούν οι φιλοδοξίες της Τουρκίας για ΕΕ

Υπουργός Εξωτερικών: Από τη Κύπρο περνούν οι φιλοδοξίες της Τουρκίας για ΕΕ

Οι φιλοδοξίες της Τουρκίας όσον αφορά τη σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση «περνούν μέσα από την Κύπρο», ανάφερε κατά την άφιξη του στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, τονίζοντας πως η αξιολόγηση της Τουρκίας βασίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια.

Οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία είναι ένα από τα κύρια ζητήματα στην ατζέντα των Υπουργών Εξωτερικών, και έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας.

«Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης υπάρχει ένας αριθμός σημαντικών και αλληλένδετων θεμάτων, από την Ουκρανία, την κατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ - ΕΕ και την Κίνα» ανέφερε ο κ. Κόμπος.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για το μέλλον της σχέσης ΕΕ - Τουρκίας, επεσήμανε πως «για την Κύπρο, αυτό το μέλλον έχει ένα πολύ συγκεκριμένο παρελθόν».

«Η αξιολόγηση της Τουρκίας δεν μπορεί παρά να είναι βασισμένη σε συγκεκριμένα κριτήρια και δείκτες, σύμφωνα με την πρόοδο που σημειώνει, σταδιακή, αναλογική και να υπόκειται στην καθορισμένη αιρεσιμότητα. Αυτό έχει αναφέρει κατ’ επανάληψη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα συμπεράσματα του» πρόσθεσε.

«Επιπλέον, οι φιλοδοξίες της Τουρκίας περνούν μέσα από την Κύπρο. Αναμένουμε την ταχεία επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε λύση του Κυπριακού» σημείωσε.

«Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για εμάς. Συμπληρώνονται 49 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Δηλαδή 17.987 ημέρες» υπογράμμισε, τονίζοντας πως αυτή θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη σημερινή κατάσταση πραγμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top