ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διοικητικό Δικαστήριο: Επικύρωσε ανάκληση απόφασης που επέτρεπε σε κατάδικο να εκτίσει την ποινή του εκτός φυλακής - Παράβηκε όρο αποφυλάκισης του

Διοικητικό Δικαστήριο: Επικύρωσε ανάκληση απόφασης που επέτρεπε σε κατάδικο να εκτίσει την ποινή του εκτός φυλακής - Παράβηκε όρο αποφυλάκισης του

Ως πολύ σημαντική κρίνεται από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου να επικυρώσει την ανάκληση προηγούμενης απόφασης του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων επ’ Αδεία, με την οποίαν το Συμβούλιο επέτρεπε σε κατάδικο να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του εκτός φυλακής, υπό συγκεκριμένους, γραπτούς και αυστηρούς όρους. Αυτή είναι η πρώτη φορά που κυπριακό Δικαστήριο εξέτασε και επικύρωσε τέτοια απόφαση.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο, αποδεχόμενο τις θέσεις και την επιχειρηματολογία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, διαπίστωσε πως η απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων επ’ Αδεία να ανακαλέσει την πιο πάνω προηγούμενη απόφασή του διότι ο κατάδικος παράβηκε, με υπαιτιότητά του, όρο της αποφυλάκισής του, με συνεπακόλουθο να επιστρέψει στη φυλακή, λήφθηκε σύμφωνα με τα όσα σχετικά ορίζουν οι αρχές δικαίου και  ο περί Φυλακών Νόμος, και αφού προηγουμένως ο κατάδικος κλήθηκε, ακούστηκε και έλαβε εύλογο χρόνο για να συμμορφωθεί με τον συγκεκριμένο, γραπτό και αυστηρό όρο της αποφυλάκισής του.

Ενδεικτικά, το Δικαστήριο έκρινε πως στην περίπτωση που το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων επ’ Αδεία αποφασίζει να επιτρέψει σε κατάδικο να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του εκτός φυλακής υπό όρους, αυτός οφείλει να τους τηρεί διότι οι όροι που εκάστοτε τίθενται, σκοπό έχουν να προστατεύσουν τον κατάδικο (ο οποίος πλέον παύει να είναι έγκλειστος και ζει σε καθεστώς περιορισμένης ελευθερίας) καθώς και την κοινωνία από τον κίνδυνο ενδεχόμενης αύξησης του βαθμού επικινδυνότητας και υποτροπής του.

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας την υπόθεση χειρίστηκε ο κ. Θάσος Χατζηλούκας, Δικηγόρος της Δημοκρατίας.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top