ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πίεση ΔΗΠΑ σε Κυβέρνηση για επαναφορά της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα για ακόμη τρεις μήνες

Πίεση ΔΗΠΑ σε Κυβέρνηση για επαναφορά της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα για ακόμη τρεις μήνες

Πίεση στην Κυβέρνηση για επαναφορά ουσιαστικά του μέτρου της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα για ακόμη τρεις μήνες, βάζει η ΔΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι ο Βουλευτής του κόμματος, Μαρίνος Μουσιούττας, ζήτησε από την Κυβέρνηση την παράταση του μέτρου, εξαιτίας των ιδιαζουσών καιρικών συνθηκών με τον καύσωνα.

Όπως εξήγησε, η οριζόντια επιδότηση για μικρό χρονικό διάστημα, δεν είναι προς την λανθασμένη κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας πως θα μπορούσαν αυτές οι δαπάνες των 40-45 εκατομμυρίων ευρώ να αφαιρεθούν από κάπου αλλού.

«Εμείς σαν ΔΗΠΑ-Συνεργασία θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να δοθεί η παράταση για το καλοκαίρι», είπε ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, πως δεν είναι λύση στο πρόβλημα αλλά «απλή επούλωση πληγών».

Ο κ. Μουσιούττας, αναφέρθηκε παράλληλα στα μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα μέτρα για ανακούφιση των πολιτών από την ακρίβεια σε ρεύμα και καύσιμα, τα οποία ναι μεν ξεκίνησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο πλην όμως λόγω γραφειοκρατικών και άλλων διαδικασιών παρατηρείται καθυστέρηση στην υλοποίηση τους και άρα δεν επωφελούνται όπως θα έπρεπε οι πολίτες.

Στόχος μας, είπε, είναι να αποφύγουμε τη γραφειοκρατία και να βοηθήσουμε τις ευάλωτες ομάδες, αλλά και ολόκληρο τον πληθυσμό, να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα, έτσι ώστε τα νοικοκυριά να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν έναντι της αυξημένης τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αναφέρθηκε στο απαγορευτικό κόστος αγοράς και εγκατάστασης τους, τόσο για τα ευάλωτα νοικοκυριά όσο και για την μεσαία τάξη, αφού αυτό κυμαίνεται από 5 μέχρι και 8 χιλιάδες ευρώ.

Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία, είπε, εισηγούμαστε «ένα είδος δανειοδότησης στα νοικοκυριά, είτε από την ΑΗΚ είτε από το κράτος και το κόστος να ξεπληρώνεται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος σε διμηνιαία βάση, ώστε να μπορέσουν περισσότεροι πολίτες να αποταθούν και να επωφεληθούν».

Υπάρχει, ανέφερε, τεράστιο όφελος προς τα νοικοκυριά που έχουν εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και έδωσε ως παράδειγμα λογαριασμό νοικοκυριού που πλήρωνε 600 ευρώ την διμηνία στο ηλεκτρικό ρεύμα και είχε εξοικονόμηση της τάξεως των 500 ευρώ.

Ο Μαρίνος Μουσιούττας, απηύθυνε έκκληση στους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν την εισήγηση της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ώστε να βοηθηθούν περισσότεροι πολίτες για να μπορέσει να αγκαλιαστεί από όλους η πράσινη μετάβαση με τα φωτοβολταϊκά και άλλα σχέδια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top