ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί το ΥΠΑΜ Τουρκίας: «Το 1974 η Τουρκία έφερε την ειρήνη στην Κύπρο»

Προκαλεί το ΥΠΑΜ Τουρκίας: «Το 1974 η Τουρκία έφερε την ειρήνη στην Κύπρο»

Στον ισχυρισμό ότι η Τουρκία με την εισβολή, την οποία αποκαλεί «κυπριακή ειρηνευτική επιχείρηση», έφερε στην Κύπρο «την ειρήνη, τη γαλήνη και την ασφάλεια», προβαίνει το Υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας με ανάρτησή του στο τουϊτερ.

Η ανάρτηση περιλαμβάνει και επετειακό βίντεο με τίτλο «Αίμα και δάκρυα», στο οποίο υποστηρίζεται ότι «για πολλά χρόνια, παρά τη σωστή στάση και την ειρηνική συμπεριφορά των Τουρκοκυπρίων στο νησί, οι Έλληνες έβαζαν το χέρι τους στο μέλι των Τουρκοκυπρίων». Προβάλλεται, επίσης, ο ισχυρισμός ότι οι Ε/κ «έκαναν να μαρτυρήσουν γυναίκες, παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι με βασανιστήρια». Η Τουρκική Δημοκρατία, αναφέρεται, «στις 20 Ιουλίου του 1974 άσκησε το δικαίωμά της να παρέμβει ως εγγυήτρια χώρα και ανταποκρίθηκε στα εγκάρδια καλέσματα των συμπατριωτών της που ζούσαν σε αυτό το κομμάτι της παρτίδας μας 400 χρόνια. Έτσι, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την ειρηνευτική επιχείρηση για την Κύπρο από ξηρά, θάλασσα και αέρα».

Όπως ισχυρίζεται ακόμα, «στην πραγματικότητα, δεν πήγαμε στο νησί για πόλεμο αλλά για ειρήνη. Για να φέρουμε ειρήνη όχι μόνο για τους Τούρκους αλλά και για τους Έλληνες. Η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, με μια στρατιωτική πειθαρχία που αποτελεί προηγούμενο για όλο τον κόσμο, έχει φέρει ειρήνη, ηρεμία και ασφάλεια στο νησί, γράφοντας το όνομά της με χρυσά γράμματα στα βουνά του Πενταδαχτύλου και στις σελίδες της Ιστορίας».

Τέλος, το Υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαρτύρησαν 498 από τα παιδιά τους και 786 Μουτζαχεντίν για τους Κύπριους συμπατριώτες μας». Προσθέτει ότι «σήμερα, ο τουρκοκυπριακός λαός συνεχίζει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για να διατηρήσει την ειρήνη και να δοξάσει το κράτος του στο περιβάλλον ασφαλείας που δημιούργησαν οι τουρκικές ειρηνευτικές δυνάμεις».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top