ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πέφτει η αυλαία στην υπόθεση της Τρεμιθούσας - Απευθύνει έκκληση να απελευθερώσουν τον πατέρα της η κόρη του συζυγοκτόνου

Πέφτει η αυλαία στην υπόθεση της Τρεμιθούσας - Απευθύνει έκκληση να απελευθερώσουν τον πατέρα της η κόρη του συζυγοκτόνου

Σήμερα Παρασκευή 21/7, αναμένεται η απόφαση για την υπόθεση συζυγοκτονίας στην Τρεμιθούσα, με την κόρη του Βρετανού συνταξιούχου Ντέιβιντ Χάντερ απευθύνει έκκληση για να απελευθερωθεί ο πατέρας της και να βοηθησει το δικαστήριο ώστε να επανενωθεί η οικογένεια της. 

Σε μια δακρυσμένη έκκληση πριν από την ετυμηγορία, η κόρη του Ντέιβιντ και της Τζάνις, Λέσλι Κάουθορν, παρακάλεσε τους δικαστές να «δείξουν συμπόνια», καθώς επέμενε ότι ο πατέρας της αφαίρεσε τη ζωή της επί 52 χρόνια συζύγου του σε μια πράξη ελέους.

Συγκρατώντας τα δάκρυα της είπε στο Good Morning Britain: «Προσπαθώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου για το χειρότερο, αλλά πραγματικά ελπίζω για το καλύτερο. Ελπίζω ότι οι δικαστές θα μας δείξουν λίγη συμπόνια και θα με βοηθήσουν να συνενώσω την οικογένειά μου και θα μου δώσουν πίσω τον πατέρα μου».

Ο Χάντερ έπνιξε την 74χρονη σύζυγό του αφού τον «παρακάλεσε» να τη σκοτώσει πριν πάρει υπερβολική δόση ναρκωτικών και αλκοόλ στον οίκο ευγηρίας τους στην Τρεμιθούσα, κοντά στην Πάφο. Αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον ξαναζωντανέψουν προτού συλληφθεί ως ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης – και έκτοτε μαραζώνει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Λευκωσία.

Εάν καταδικαστεί για φόνο, ο πρώην ανθρακωρύχος από το Ashington του Northumberland, θα αντιμετώπιζε υποχρεωτική ισόβια κάθειρξη. Η κόρη του είπε ότι «δεν αισθάνεται πολύ αισιόδοξη» πριν από την απόφαση του δικαστηρίου. Είπε ότι ο πατέρας της ήταν «ανήσυχος, κουρασμένος και μοναχικός» και ότι οι τελευταίοι 19 μήνες «τον επηρέασαν» και άφησαν την οικογένειά της «συντετριμμένη»

«Θέλω ο πατέρας μου να γυρίσει σπίτι. Αγαπώ τον μπαμπά μου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι βοηθούσε τη μαμά μου με τον τρόπο που ήθελε να την βοηθήσουν. Ήταν μαζί για πάνω από 50 χρόνια. Ήταν ερωτευμένοι. Ήταν χαρούμενοι. Είχαν έναν καλό γάμο. Ο μπαμπάς μου είναι καλός άνθρωπος και τον θέλω σπίτι γιατί αυτό θα ήθελε η μαμά μου, αυτό που θέλω εγώ και είναι αυτό που χρειαζόμαστε ως οικογένεια».

Κατά τη διάρκεια της δίκης του στο ορκωτό δικαστήριο Πάφου, προβλήθηκαν ανατριχιαστικά πλάνα από τις στιγμές λίγο μετά το περιστατικό. Σε αυτά, φαίνεται η Λέσλι να τηλεφωνεί στον πατέρα της και να του λέει απεγνωσμένα: «Δεν μπορείς να με αφήσεις».

Μιλώντας σήμερα, η Λέσλι είπε ότι η οικογένεια δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει το «ναρκοπέδιο» του κυπριακού νομικού συστήματος. Η θλιμμένη κόρη αποκάλυψε επίσης ότι οι γονείς της προσπάθησαν να την «προστατέψουν», κρύβοντάς της πόσο βαριά άρρωστη ήταν η μητέρα της. «Ήταν πάντα ο τύπος των γονέων που ήθελαν να με προστατέψουν… το κράτησαν αυτό μέχρι το τέλος. Είναι ένα από τα πράγματα που το κάνουν τόσο δύσκολο γιατί δεν το ήξερα. Αν το ήξερα ίσως τα πράγματα να είχαν τελειώσει διαφορετικά. Αλλά ήθελαν απλώς να με προστατέψουν», είπε η Λέσλι.

Περιγράφοντας τις συνθήκες στο κελί του πατέρα της, η Λέσλι πρόσθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο για αυτόν. Είναι 76. Δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση της υγείας του. Πέρασε 40 χρόνια σε ένα ορυχείο. Αυτό έχει τον αντίκτυπό του στην υγεία του. «Έχει περάσει ένα τεράστιο τραύμα. Είναι στενοχωρημένος. Είναι μακριά από την οικογένειά του, μοιράζεται ένα κελί με άλλους 11 άντρες που δεν μιλούν αγγλικά, επομένως είναι μόνος. Κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, αλλά είναι δύσκολο ».

Το ζευγάρι επισκεπτόταν την Κύπρο για διακοπές και αγόρασε ένα ακίνητο εκεί το 1999 πριν μετακομίσει δύο χρόνια αργότερα για να συνταξιοδοτηθεί εκεί. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στο δικαστήριο τον Μάιο, ο Χάντερ είπε πώς η αγαπημένη του από την εφηβεία φορούσε πάνες, ήταν καλυμμένη με δερματικές βλάβες και δεν άντεχε άλλο από τον καταστροφικό καρκίνο στο αίμα. Έδειξε στο δικαστήριο πώς κράτησε τα χέρια του πάνω από το στόμα και τη μύτη της γυναίκας της ζωής του και είπε ότι τελικά αποφάσισε να ικανοποιήσει την τελευταία επιθυμία της.

«Πέντε ή έξι εβδομάδες πριν πεθάνει μου ζητούσε να τη βοηθήσω. Κάθε μέρα με ρωτούσε περισσότερα. Την τελευταία εβδομάδα έκλαιγε και με παρακαλούσε. Κάθε μέρα μου ζητούσε λίγο πιο έντονα να το κάνω ». Ο συνταξιούχος είπε στο δικαστήριο ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά τον θάνατο της συζύγου του. Η απόφαση για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο (21/7).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία - 16χρονος συνελήφθη για έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία

Το όνομα της Beyoncé θα γίνει λήμμα σε λεξικό



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top