ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νιώθει ντροπιασμένος και οργισμένος ο Αρχηγός Αστυνομίας – Έρχονται βαριές καμπάνες σε όσους καταχράζονται εξουσία

Νιώθει ντροπιασμένος και οργισμένος ο Αρχηγός Αστυνομίας – Έρχονται βαριές καμπάνες σε όσους καταχράζονται εξουσία

Ο Αρχηγός Αστυνομίας μετά τον σάλο που ξέσπασε σήμερα, μετά και την δημοσιοποίηση βίντεο όπου μέλη της Δύναμης, ξυλοκοπούν άγρια κρατούμενο, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, στην οποία δεν γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο θλιβερό περιστατικό αλλά δείχνει έτοιμος να «πάρει κεφάλια», αφού τέτοια συμβάντα αμαυρώνουν το έργο που επιτελεί το σύνολο της Αστυνομίας

Διαβάστε εδώ: Σάλος στην Κύπρο: Άγριος ξυλοδαρμός κρατούμενου από αστυνομικούς! Βίντεο ντοκουμέντο

Επιδεικνύεται μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας από μέλη της Αστυνομίας, διαβεβαιώνει ο Αρχηγός του Σώματος Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ενώ προσθέτει ότι «όσοι λειτουργούν εκτός Νόμου και εκτός των όσων θέλουμε να πρεσβεύει η Κυπριακή Αστυνομία σήμερα δεν έχουν θέση στις τάξεις της».

Σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή βίντεο που παρουσιάζει αστυνομικούς να εμπλέκονται σε ξυλοδαρμό πολίτη, στα αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς, ο Αρχηγός της Αστυνομίας αναφέρει ότι δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε αναφορά, κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση διερευνάται από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Κάτι τέτοιο δυνατό, συμπληρώνει, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην έρευνα ή σε μια ενδεχόμενη μελλοντική δικαστική διαδικασία.

«Εκείνο που θέλω να δηλώσω κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό είναι ότι η αστυνομική βία, η οποία ασκείται εκτός των πλαισίων του νόμου, αποτελεί τη χείριστη μορφή κατάχρησης εξουσίας. Τέτοια μορφή κατάχρησης εξουσίας προκαλεί οργή και αγανάκτηση, αλλά ταυτόχρονα και ντροπή» καθώς «μας παίρνει ως σώμα πολλά χρόνια πίσω», αναφέρει ο κ. Ζαχαρίου.

Συνεχίζει, λέγοντας ότι τέτοιες μορφές κατάχρησης εξουσίας αδικούν πρώτιστα τον πολίτη τον οποίο η Αστυνομία έχει καθήκον να υπηρετεί, «αδικούν όμως και τις εκατοντάδες των μελών μας που νυχθημερόν εργάζονται με αυταπάρνηση και με κίνδυνο πολλές φορές της ζωής τους για τη διαφύλαξη και προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη».

«Όπως δήλωσα από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου αλλά και κατ` επανάληψη, θα επιδεικνύεται και διαβεβαιώ ότι επιδεικνύεται μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας από μέλη της Αστυνομίας», κατέληξε ο κ. Ζαχαρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top