ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαλκίν Σεσί: Κριτική Τατάρ στην Βρετανία γιατί αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία

Χαλκίν Σεσί: Κριτική Τατάρ στην Βρετανία γιατί αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία

Κριτική κατά της Βρετανίας άσκησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ επειδή αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Χαλκίν Σεσί, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Σε δικές του δηλώσεις, στις οποίες αναφέρεται η Κίπρις, ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ κάνει λόγο για προσπάθειες για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα από τη Βρετανία

Μιλώντας σε μνημόσυνο πεσόντων στο κατεχόμενο Πέργαμος, ο κ. Τατάρ είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεχτές οι «αδικίες» που όπως υποστήριξε γίνονται κατά των Τουρκοκυπρίων και ισχυρίστηκε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι τουλάχιστον τόσο κυρίαρχοι και νόμιμοι όσο οι Ελληνοκύπριοι.

Ανάφερε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν απηύθυνε έκκληση για άρση των «εμπάργκο και των αδικιών» κατά των Τουρκοκυπρίων.

Παράλληλα, η Κίπρις αναφέρεται σε δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ουνάλ Ουστέλ ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι με την πλήρη λειτουργία του νέου παράνομου αεροδρομίου θα αρχίσουν μια έντονη διπλωματική δραστηριότητα στο εξωτερικό λέγοντας ότι πλέον το ψευδοκράτος έχει νέο κτήριο αεροδρομίου και δεν έχει αδυναμία στα θέματα ασφάλειας.

«Αρχικά στοχεύουμε να σηκώσουμε τα μανίκια για να αρχίσουν απευθείας πτήσεις από την Βρετανία και να ανοίξουμε τον δρόμο των απευθείας πτήσεων», είπε.

Σημειώνοντας ότι θα αρχίσουν μελέτη και για να ιδρύσουν μια νέα εγχώρια «αεροπορική εταιρεία», ο Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι χάρη σε αυτήν θα μειωθούν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Αναφέροντας ότι θα αγωνιστούν νομικώς μαζί με την Τουρκία για άρση της λεγόμενης απομόνωσης και των «εμπάργκο», ο Ουστέλ είπε ότι η μεγαλύτερη τους ευχή είναι να σπάσουν τα «εμπάργκο» στις αερομεταφορές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top