ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο για επίσκεψη ο Μητσοτάκης - Πάει στο Προεδρικό και μετά στην Αρχιεπισκοπή

Στην Κύπρο για επίσκεψη ο Μητσοτάκης - Πάει στο Προεδρικό και μετά στην Αρχιεπισκοπή

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί αύριο, Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη μετά την επανεκλογή του στην Πρωθυπουργία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να έχει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για μια σειρά θεμάτων, όπως οι εξελίξεις στο Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά, οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και το Μεταναστευτικό.

Αμέσως μετά την άφιξη του στην Κύπρο αύριο το πρωί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου θα καταθέσει στεφάνι και θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου επίσης θα καταθέσει στεφάνι και θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής και θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και στη συνέχεια ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, και στη συνέχεια θα συναντηθεί στη Βουλή με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, προτού αναχωρήσει για την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top