ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Περιορίστηκε η φωτιά στο Δάσος Πάφου, αποφεύχθηκαν οι αναζωπυρώσεις - Υπολογίζουν σήμερα την καμένη έκταση

Περιορίστηκε η φωτιά στο Δάσος Πάφου, αποφεύχθηκαν οι αναζωπυρώσεις - Υπολογίζουν σήμερα την καμένη έκταση

Περιορίστηκε η φωτιά στην περιοχή Ελίτζιες στο κρατικό δάσος της Πάφου μετά από ολονύχτια προσπάθεια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργος Κωνσταντίνου.

Σε σημερινές δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως η φωτιά έχει οριοθετηθεί και με το πρώτο φως της ημέρας επανήρχισαν οι πτήσεις των εναέριων πτητικών μέσων. Συγκεκριμένα, από τις 05:47 το πρωί επιχειρούν επτά πτητικά μέσα ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα και τα δύο πτητικά μέσα των βρετανικών βάσεων. Το ευτύχημα, είπε ο κ. Κωνσταντίνου, είναι ότι δεν υπήρξαν αναζωπυρώσεις παρά μόνο μερικές εστίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας, την καρδιά της πιο συμπαγούς δασικής έκτασης της Κύπρου, στα βόρεια της κοιλάδας των κέδρων. Η φωτιά κατέκαυσε δάσος με πεύκα, ωστόσο η έκταση της αναμένεται να υπολογιστεί σήμερα.

Την εξέλιξη της πυρκαγιάς παρακολούθησε από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος ο οποίος βρισκόταν στο Γενικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αθαλάσσας, ενώ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών έσπευσε επί τόπου στο Συντονιστικό Κέντρο του Τμήματος Δασών που στήθηκε πλησίον της φωτιάς.

Ο Υπουργός Γεωργίας είχε αναφέρει χθες στο ΚΥΠΕ πως η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ελίτζιες του κρατικού Δάσους Πάφου, είναι βελτιωμένη και είναι διαχειρίσιμη.

Ερωτηθείς σχετικά ο Υπουργός σημείωσε πως υπήρξε άμεσος συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης από την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά γύρω στις 18:30 της Δευτέρας.

Σε δηλώσεις του από την σκηνή της πυρκαγιάς ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου είχε εκφράσει χθες την εκτίμηση πως η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από εναέρια καλώδια της ΑΗΚ που συνδέουν τους δασικούς σταθμούς Κάμπου και Σταυρού της Ψώκας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από την Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου. Πλησίον της πύρινης λαίλαπας βρέθηκε και ο Επίσκοπος Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος.

Στην περιοχή επιχειρούν το Τμήμα Δασών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Πολιτική Άμυνα, ομάδες εθελοντών με προωθητές γαιών, εκσκαφείς, και βυτιοφόρα που ήταν διαθέσιμα στην περιοχή.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top