Η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει τις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών προς την Αφρική

Η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει τις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών προς την Αφρική

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε σύνοδο κορυφής με Αφρικανούς ηγέτες στην Αγία Πετρούπολη την Πέμπτη ότι η Ρωσία είναι σε θέση να αντικαταστήσει τις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών στην Αφρική και ότι η Μόσχα θα είναι έτοιμη να αρχίσει να προμηθεύει σιτηρά δωρεάν σε έξι αφρικανικές χώρες εντός 3-4 μηνών.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι οι χώρες αυτές είναι η Μπουρκίνα Φάσο, η Ζιμπάμπουε, το Μαλί, η Σομαλία, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Ερυθραία και δήλωσε ότι θα λάβουν 25.000-50.000 τόνους η καθεμία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμο τετ-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν ενώπιον της Ολγκίν - Στην Κύπρο και ο Γιοχάνες Χαν

Κυπριακό: Κρίσιμο τετ-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν ενώπιον της Ολγκίν - Στην Κύπρο και ο Γιοχάνες Χαν

Μια ημέρα με έντονο διπλωματικό φορτίο αναμένεται να είναι η σημερινή, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν συναντώνται στη νεκρή ζώνη, παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν. Η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως κομβική για το μέλλον του Κυπριακού, καθώς θα διαφανεί αν υπάρχει το απαραίτητο πολιτικό έδαφος για να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική, που θα οδηγήσει σε άτυπη πενταμερή στις αρχές του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE