ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελπίδα για θεραπεία η Κύπρος - Οικογένειες μεταναστών έφτασαν με βρέφη και οδηγήθηκαν άμεσα στο χειρουργείο – Σωτήρια η παρέμβαση της Χρ. Γιαννάκη για μωράκι από το Κονγκό

Ελπίδα για θεραπεία η Κύπρος - Οικογένειες μεταναστών έφτασαν με βρέφη και οδηγήθηκαν άμεσα στο χειρουργείο – Σωτήρια η παρέμβαση της Χρ. Γιαννάκη για μωράκι από το Κονγκό

Την Κύπρο επέλεξαν οικογένειες μεταναστών, μεταξύ άλλων από το Αφγανιστάν, το Κονγκό και το Ιράκ, για να γλυτώσουν τα παιδιά τους από τον θάνατο.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline, o Δρ Γιάννης Τζανάβαρος , Διευθυντής του Cardiac Innovation Center του Απολώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου την εβδομάδα που πέρασε βρήκαν περίθαλψη συνολικά 15 βρέφη αλλά και παιδιά και ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες.

«Ανάμεσα σε αυτούς και τρία βρέφη με σοβαρότατες συγγενείς καρδιοπάθειες από το Αφγανιστάν, το Κονγκό και το Ιράκ. Οι γονείς των παιδιών αυτών πήραν τον μακρύ δρόμο της ξενιτιάς, για να σώσουν τα παιδιά τους, αφού στη χώρα τους οι ιατροί τα είχαν καταδικάσει», ανέφερε ο o Δρ Γιάννης Τζανάβαρος.

Σύμφωνα με τον ιατρό, όλα τα παιδάκια αναρρώνουν καλά.

Καταλυτική η συνεισφορά της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνας Γιαννάκη. Όπως μας ανέφερε ο Διευθυντής του Cardiac Innovation Center, «για το ένα βρέφος από το Κονγκό έχει αποφασισθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Γενική Διευθύντρια του Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία στέκεται αρωγός στον αγώνα μας, η συνέχιση της αποθεραπείας-αποκατάστασης στη πανεπιστημιακή κλινική Sheba στο Ισραήλ όπου έγινε και η πρώτη χειρουργική επέμβαση ένα μήνα μετά την γέννηση του στις αρχές Μαρτίου».

Για τον σκοπό αυτό φτάνει στις 14:00 η ώρα το μεσημέρι πλήρως εξοπλισμένη air-ambulance με παιδοεντατικολόγο, παιδοκαρδιοχειρουργό και νοσηλεύτρια από το Ισραήλ για να συνοδεύσουν το βρέφος. Οι προσπάθειες τόσο της Γενικής Διευθύντριας όσο και του Cardiac Innovation Center είναι συνεχής για το καλώς νοούμενο συμφέρον της υγείας όλων των παιδιών αλλά και των εγκαταλελειμμένων αυτών παιδιών με τις σοβαρότατες συγγενείς καρδιοπάθειες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top