ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μεταφέρουν μετανάστες, και μαζί τους αστυνομικούς, από Κύπρο σε Λίβανο με… ρυμουλκό πλοίο - Αδειοδοτημένο από το Υφ. Ναυτιλίας, απαντά η Αστυνομία - Φωτογραφία

Μεταφέρουν μετανάστες, και μαζί τους αστυνομικούς, από Κύπρο σε Λίβανο με… ρυμουλκό πλοίο - Αδειοδοτημένο από το Υφ. Ναυτιλίας, απαντά η Αστυνομία - Φωτογραφία

Για δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες κάνει λόγο ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ» αναφορικά με την επαναπροώθηση μεταναστών και τους αστυνομικούς που τους συνοδεύουν από Κύπρο σε Λίβανο.

Η μεταφορά γίνεται με ρυμουλκό πλοίο, το οποίο δεν έχει ούτε σκίαση, ούτε καρέκλα και διαρκεί 30 ώρες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Συντεχνίας.

Ακολουθεί ανάρτηση της «ΙΣΟΤΗΤΑ» στο twitter

Περίπου 100 αστυνομικοί από διάφορα τμήματα, ξεκίνησαν για επαναπροώθηση μεταναστών από θαλάσσης για Λίβανο χθες Σάββατο βράδυ. Η δουλειά μας είναι να εκτελούμε τις εντολές της ηγεσίας ευλαβικά και με επαγγελματισμό.

Όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για επαναπροώθηση περίπου 70 μεταναστών και με επιπρόσθετο άλλο τόσο αριθμό Αστυνομικών, ένα ρυμουλκό πλοίων .Χωρίς σκίαση, χωρίς καρέκλα και για ένα ταξίδι 30 ωρών περίπου για Λίβανο και πίσω Κύπρο.

Η δουλειά μας είναι με βαθμό επικινδυνότητας, όμως θα έπρεπε όλα αυτά να λαμβάνονται υπόψη για θέματα ασφάλειας αλλά και για τις συνθήκες. Θα έπρεπε να προβληματίσει όλους, πριν μας βρει απρόβλεπτο ατύχημα μεσοπέλαγα αλλά επιπλέον και οι συνάδελφοι δεν είναι αναλώσιμοι. Επαναπροώθηση κάνουμε και θα έπρεπε πρώτο μέλημα μας, να είναι η ασφάλεια των μελών μας αλλά και η διασφάλιση της υγείας τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Να ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και στηρίζουμε τους συναδέλφους μας, σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Ελπίζουμε την επόμενη φορά σαν κράτος, να έχουμε λίγο συναίσθηση. Να μην νοιαζόμαστε πρώτα για τα έξοδα της οποιασδήποτε βάρκας και μετά για τις ανθρώπινες ζωές Αυτό αφορά όλους εκείνους που λαμβάνουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις και αναλαμβάνουν την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί.

Αδειοδοτημένο από το Υφ. Ναυτιλίας το ρυμουλκό πλοίο, λέει ο Χ. Ανδρέου

Πρωταρχικό μέλημα της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι η ασφάλεια των μελών της και των προσώπων που επαναπροωθούνται, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, σημειώνοντας παράλληλα ότι το ρυμουλκό πλοίων που χρησιμοποιήθηκε για την επαναπροώθηση των 73 μεταναστών είναι αδειοδοτημένο από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και απαντώντας σε ανακοίνωση του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ», ο οποίος εγείρει θέματα ασφάλειας σε σχέση με την επαναπροώθηση μεταναστών στον Λίβανο με ρυμουλκό πλοίων, ο κ. Ανδρέου είπε ότι σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διοικητή της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας , - που είναι υπεύθυνοι για αυτά τα θέματα-, Σταύρο Ιακωβίδη, το συγκεκριμένο πλοιάριο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για επαναπροώθηση των 73 μεταναστών είναι αδειοδοτημένο από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

«Κατέχει όλες τις άδειες και είναι αδειοδοτημένο για θέματα ασφάλειας. Συνοδεύουν τους 73 μετανάστες άλλοι 89 αστυνομικοί συν άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας για θέματα ασφάλειας. Πρωταρχικό μέλημα της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι η ασφάλεια των μελών μας και των προσώπων που επαναπροωθούνται. Δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε σκάφος το οποίο δεν έχει τις κατάλληλες άδειες», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ανδρέου επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο πλοιάριο είναι ένα εκ των δύο σκαφών ειδικά αδειοδοτημένο από το αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα (Υφυπουργείο Ναυτιλίας) για την μεταφορά μέχρι και 300 ατόμων (πλήρωμα, διασωθέντες και μέλη της Αστυνομίας) για πλόες από Κύπρο προς Λίβανο.

«Έχει επιθεωρηθεί από Επιθεωρητή Πλοίων του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και έχει κριθεί κατάλληλο για τον σκοπό αυτό. Σε κάθε περίπτωση το υπό αναφορά σκάφος συνοδεύεται από Άκατο της Αστυνομίας και υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ των δύο σκαφών και με την Μονάδα Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η επικοινωνία γίνεται με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είπε, παράλληλα, ότι διαθέτει όλα τα σωστικά και πυροσβεστικά μέσα που προβλέπονται από τις Διεθνής Συμβάσεις για την Διάσωση της Ζωής στην Θάλασσα για ολόκληρο των αριθμό των επιτρεπόμενων μεταφερόμενων προσώπων.

«Το υπό αναφορά σκάφος προσφέρει ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης, υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα κλιματισμού και χώρος εντός του σκάφους για όλο τον αριθμό των μεταφερομένων προσώπων για προστασία τους από τις καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα και με τους όρους αδειοδότησης του το σκάφος διαθέτει πλήρωμα που προβλέπεται από τους Διεθνής Κανονισμούς και υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους επιβαίνοντες», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top