ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δέχθηκε πίσω τους 73 μετανάστες ο Λίβανος με παρέμβαση του ΥΠΕΣ

Δέχθηκε πίσω τους 73 μετανάστες ο Λίβανος με παρέμβαση του ΥΠΕΣ

Στο Λίβανο βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι η ψαρόβαρκα με τους 73 μετανάστες (9 γυναίκες 11 παιδιά και 53 άνδρες εκ των οποίων 7 ασυνόδευτοι ανήλικοι), η οποία εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουλίου από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Κύπρου, 12 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Λόγω της υπερφόρτωσης της βάρκας και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και εγκυμονούσαν κίνδυνο ανατροπής της βάρκας το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έθεσε σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» και όλοι οι επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου.

Η επιστροφή της ψαρόβαρκας έγινε δεκτή αργά το απόγευμα της Κυριακής μετά από παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου. Από τις πληροφορίες που είχαν οι Αρχές της Δημοκρατίας προέκυψε ότι το πλοίο αναχώρησε από το Λίβανο κι έτσι ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, επικοινώνησε με τις Αρχές της γειτονικής χώρας και ζήτησε όπως το πλοίο επιστρέψει, στο πλαίσιο της συνεννόησης που υπήρξε κατά το ταξίδι του στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα, όπου είχε επαφές με τον Πρωθυπουργό και άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Λιβάνου.

Οι αρχές του Λιβάνου ανταποκρίθηκαν αμέσως και οι 73 μετανάστες επέστρεψαν με ασφάλεια στο Λίβανο το μεσημέρι, συνοδεία μελών της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Κύπρου, τα οποία αναμένεται να επιστρέψουν αύριο.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τις Αρχές του Λιβάνου για τη συνεργασία, ενώ η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας ευχαρίστησε τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και ειδικά του ΥΠΕΣ, για την ασφαλή επιστροφή των ξένων υπηκόων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top