ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Κυρώσεις σε Ρώσους δικαστές για την φυλάκιση Βρετανο – Ρώσου ακτιβιστή

Βρετανία: Κυρώσεις σε Ρώσους δικαστές για την φυλάκιση Βρετανο – Ρώσου ακτιβιστή

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους δικαστές που εμπλέκονται στην καταδίκη του Βρετανο – Ρώσου ακτιβιστή Βλαντιμίρ Καρα-Μούρζα με διπλή υπηκοότητα μετά την απόρριψη της προσφυγής του στα δικαστήρια της Μόσχας.

Ο Καρα-Μούρζα είναι πολιτικός της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφος και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία και διώκεται για την αντιπολεμική του δράση. Οι κατηγορίες εναντίον του Βρετανο – Ρώσου υπηκόου περιελάμβαναν «προδοσία και διάδοση εν γνώσει του ψευδών πληροφοριών για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις».

«Στην πραγματικότητα, μίλησε με γενναιότητα την αλήθεια για την παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τα 6 πρόσωπα που εμπλέκονται στη δίκη του Βλαντιμίρ Καρα-Μούρζα, ο οποίος αντιμετωπίζει 25 χρόνια σε σωφρονιστική αποικία μετά την απόρριψη της προσφυγής του, αποτελούνται από 3 δικαστές, δύο εισαγγελείς και έναν «πραγματογνώμονα» στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις για τη συμμετοχή τους στη στοχοποίησή του με πολιτικά κίνητρα.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ζητά την άμεση απελευθέρωση του: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον κ. Καρα-Μούρζα και την οικογένεια του, που εργάζονται ακούραστα για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του. Καλώ τη Ρωσία να τον απελευθερώσει αμέσως και άνευ όρων», δήλωσε ο Τζέιμς Κλέβερλι.

Τα έξι άτομα που ονομάζει το Υπουργείο Εξωτερικών και θα υπόκεινται από εδώ και στο εξής σε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων είναι τα εξής:

• Vitaly Alexsandrovich Belitsky και Ekaterina Mikhailovna Dorokhina: οι δύο δικαστές του Δημοτικού Δικαστηρίου της Μόσχας που καταδίκασαν τον Καρα-Μούρζα με κατηγορίες για προδοσία, συμμετοχή σε ανεπιθύμητη ομάδα και «ψευδείς ειδήσεις».

• Natalia Nikolaevna Dudar: Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Basmanny που παρέτεινε την προφυλάκιση του Καρα-Μούρζα.

• Boris Georgievich Loktionov: ο κύριος εισαγγελέας στη δίκη που περιέγραψε τον Καρα-Μούρζα ως «εχθρό του κράτους» και πίεσε για τη μέγιστη ποινή.

• Danila Yurievich Mikheev: εμπειρογνώμονας της ρωσικής κυβέρνησης που ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις του Καρα-Μούρζα για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ισοδυναμούσαν με εν γνώσει του διάδοση ψευδών πληροφοριών.

• Anna Evgenievna Potychko: εισαγγελέας που υποστήριξε την απόρριψη της προσφυγής του Καρα-Μούρζα κατά της προφυλάκισης του.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΚΕ: «Πρωτοβουλία Ιορδανίας-ΚΔ για δημιουργία περιφερειακού κέντρου δασοπυρόσβεσης στην Κύπρο»

Σημαντική άνοδος τιμών κατοικιών στην Κύπρο λόγω ζήτησης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχητικό F-16 συνετρίβη σε εθνικό πάρκο των ΗΠΑ - Η κατάσταση υγείας του πιλότου

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top