ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρετανός διπλωμάτης: «Η Κύπρος έχει μια περίπλοκη ιστορία»

Βρετανός διπλωμάτης: «Η Κύπρος έχει μια περίπλοκη ιστορία»

Οι φωνές της νεολαίας είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο ως της μελλοντικής ηγεσίας, αλλά και ως των πολιτών του σήμερα, δήλωσε ο Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο, Μπεν Ρόλινγκς, προσθέτοντας ότι η Κύπρος «έχει μια περίπλοκη ιστορία».

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας, ο κ. Ρόλιγκνς μιλούσε κατά την επίσκεψή, στις 28 Ιουλίου, στη δικοινοτική κατασκήνωση, που διοργάνωσε το Πρόγραμμα Φιλίας Κύπρου, μεταξύ 22 και 29 Ιουλίου. Την πραγματοποίηση των κατασκηνώσεων αυτών στηρίζουν η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία και η Γαλλική Πρεσβεία.

Ο Βρετανός διπλωμάτης χαρακτήρισε το Πρόγραμμα Φιλίας Κύπρου ως «μια πολύτιμη πρωτοβουλία που φέρνει κοντά νέους και νέες από όλο το νησί, για να αναλύσουν αυτή την περίπλοκη ιστορία και να φανταστούν ένα φωτεινότερο μέλλον»

Η κατασκήνωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο μαρωνιτικό, κατεχόμενο χωριό Κορμακίτη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες μαθητές/μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν δύσκολα ζητήματα του παρελθόντος και να μοιραστούν το όραμά τους για την Κύπρο του μέλλοντος.

Η ιστορία της Κύπρου, με τις δύσκολες πτυχές της, ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της κατασκήνωσης, σημειώνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας σε αυτά κατέθεσαν προσωπικές μαρτυρίες και συγγενείς αγνοουμένων από τις δύο κοινότητες.

Οι μαθητές/μαθήτριες επισκέφτηκαν τόπους αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως οι Σόλοι και το μεταλλείο της Σκουριώτισσας. Έγινε επίσης μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού και οι μαθητές/μαθήτριες κλήθηκαν να οραματιστούν το μέλλον της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης έγιναν προβολές διάφορων ντοκιμαντέρ για την ιστορία του νησιού, ενώ πραγματοποιήθηκαν και εργαστήρια μουσικής και δραματουργίας. Επιπλέον, έγινε μια εισαγωγή στην ιστορία και τον πολιτισμό της μαρωνίτικης κοινότητας.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι μία δεύτερη κατασκήνωση λαμβάνει χώρα αυτή τη βδομάδα στο Τρόοδος.

«Οι κατασκηνώσεις αυτές έχουν σκοπό την προώθηση της φιλίας μεταξύ ελληνόφωνων και τουρκόφωνων εφήβων, την εκμάθηση της ιστορίας της Κύπρου και από τις δύο πλευρές της Πράσινης Γραμμής και την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων», αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΚΕ: «Πρωτοβουλία Ιορδανίας-ΚΔ για δημιουργία περιφερειακού κέντρου δασοπυρόσβεσης στην Κύπρο»

Σημαντική άνοδος τιμών κατοικιών στην Κύπρο λόγω ζήτησης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top