ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτός είναι ο νέος Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας - Το βιογραφικό του

Αυτός είναι ο νέος Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας - Το βιογραφικό του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης διόρισε τον κ. Ανδρέα Αντωνιάδη στη θέση του Γενικού Λογιστή της Δημοκρατίας.

Ο Ανδρέας Αντωνιάδης διετέλεσε Διευθυντής Λογιστικών Υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας και ήταν τοποθετημένος ως Επικεφαλής της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Οικονομικών, από τον Απρίλιο του 2023.

Είναι εγκεκριμένος λογιστής, μέλος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) και μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), από το 2002. Διετέλεσε Γραμματέας και μετέπειτα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιου Τομέα του ΣΕΛΚ, κατά την περίοδο από το 2006 μέχρι το 2010.

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών (BA Honours), με κατεύθυνση τη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA με Άριστα). Το 2010 απέκτησε πιστοποιητικό επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Διαχείριση Δημόσιων Πόρων από το Harvard Kennedy School, μετά από εξασφάλιση πλήρους υποτροφίας από την Επιτροπή Υποτροφιών Fulbright των ΗΠΑ.

Έχει 25 χρόνια πείρα στον ιδιωτικό τομέα, στο Κυπριακό Δημόσιο και στους θεσμούς της ΕΕ. Εργάστηκε σε μεγάλο Ελεγκτικό Οίκο στην Κύπρο για περίοδο έξι ετών, ενώ υπηρετεί τον δημόσιο τομέα σε διάφορες θέσεις που αφορούν τη διαχείριση δημόσιων πόρων, από το 2004.

Κατά την περίοδο από το 2010 μέχρι το 2016, προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο στο Λουξεμβούργο, ως Σύμβουλος (Attaché) και μετέπειτα ως Επικεφαλής του Γραφείου (Head of Cabinet) του Κύπριου Μέλους, κ. Λάζαρου Στ. Λαζάρου, ο οποίος είχε ως κύρια αρμοδιότητα τον έλεγχο της αξιοπιστίας των λογαριασμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της δημόσιας διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Ανδρέας Αντωνιάδης έχει άριστη γνώση της Ελληνικής και Αγγλικής, και πολύ καλή γνώση της Γαλλικής γλώσσας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίεςΑπειλές Χεζμπολάχ: Σε εγρήγορση η Λευκωσία - «Η ΚΔ δεν πρόκειται να εμπλακεί σε πολεμικές συρράξεις»

Απειλές Χεζμπολάχ: Σε εγρήγορση η Λευκωσία - «Η ΚΔ δεν πρόκειται να εμπλακεί σε πολεμικές συρράξεις»

Έντονη ανησυχία προκάλεσαν οι απειλητικές δηλώσεις του επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα κατά της Κύπρου, με την Λευκωσία να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top