ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειώθηκαν οι καταγγελίες για αδικαιολόγητες τιμές σε ομπρέλες και κρεβατάκια στις παραλίες - Πόσα τα χρεώνουν και τι ισχύει με το «φαινόμενο της πετσέτας»

Μειώθηκαν οι καταγγελίες για αδικαιολόγητες τιμές σε ομπρέλες και κρεβατάκια στις παραλίες - Πόσα τα χρεώνουν και τι ισχύει με το «φαινόμενο της πετσέτας»

Στις παραλίες τρέχουν οι πολίτες σε μια προσπάθεια να δροσιστούν από τον αφόρητο καύσωνα που «μαστίζει» την Κύπρο εδώ και βδομάδες.

Ωστόσο, το «αγκάθι» που προκαλεί προβληματισμό σε πολίτες αλλά και στις Αρχές, είναι η ενοικίαση των ομπρελών και των κρεβατιών, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρήθηκαν φαινόμενα αισχροκέρδειας, με τις τιμές να χαρακτηρίζονται ως αδικαιολόγητες.

Μειώθηκαν οι καταγγελίες ωστόσο η νομοθεσία χρήζει αναθεώρησης

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Επιτροπής Παραλιών, Λοΐζος Λοΐζου, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη αυτή τη χρονιά σε σχέση με άλλες, αφού δεν έχουν καταγραφεί τόσες πολλές καταγγελίες για αισχροκέρδεια στην ενοικίαση ομπρελών και κρεβατιών.

«Δεν υπάρχουν πολλές καταγγελίες για υπερχρεώσεις, υπάρχουν απλά κάποιες συγκεκριμένες. Στις περιπτώσεις που έγιναν κάποιες καταγγελίες, επικοινωνήσαμε και γραπτώς με τις Τοπικές Αρχές και στην επανεξέταση που κάναμε, παρατηρήσαμε ότι συμμορφωθήκαν. Σε περίπτωση που δούμε ότι συνεχίζει το πρόβλημα, μπορεί να μπει πρόστιμο είτε να ανακαλεστεί το σχέδιο χρήσης της παραλίας», επεσήμανε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Λοΐζου, καταγράφονται πολλές καταγγελίες για την περιοχή του Lady’s Mile, που είναι στην επικράτεια των Βρετανικών Βάσεων.

«Αυτές οι καταγγελίες παραμένουν και θα παραμένουν άλυτες διότι είναι στις Βρετανικές Βάσεις. Είναι πολλές οι καταγγελίες για τον συγκεκριμένο χώρο και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εκείνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι, διαμέσου του Υπουργείου Εσωτερικών, να εναρμονιστούν με την νομοθεσία, όπως είναι την δική μας, γιατί δεν υπάρχει ανώτατο όριο. Έχουν μεν σχέδια χρήσης δεν έχουν όμως ανώτατο όριο όπως ορίζουμε εμείς ως Κεντρική Επιτροπή Παραλιών», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοΐζου, επειδή υπάρχει η πίεση από τον κόσμο που κατεβαίνει στις παραλίες και αναζητά κρεβατάκια και ομπρέλες, πρέπει κάποια στιγμή να γίνει αναθεώρηση της νομοθεσίας για να αυξηθεί το ποσοστό που μπορούν να μπαίνουν κρεβατάκια και ομπρέλες.

«Η νομοθεσία είναι της δεκαετίας του 1980 και θέλει αναθεώρηση», τόνισε.

Πόσα χρεώνονται με βάση κανονισμούς

Σημειώνεται ότι η οι Τοπικές Αρχές μπορούν να χρεώνουν τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες μέχρι 2,5 ευρώ το τεμάχιο, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Κυπριακής Επιτροπής Παραλιών.

«Οι καταναλωτές πρέπει ωστόσο να κατανοούν ότι αν πάνε σε ένα ξενοδοχείο και θέλουν να νοικιάζουν ομπρέλα και κρεβατάκι δεν εμπίπτει στην δική μας νομοθεσία, το ξενοδοχείο μπορεί να χρεώσει όσο θέλει, στον δικό του το χώρο όμως και όχι στον χώρο που είναι μπροστά από το ξενοδοχείο», πρόσθεσε.

Τι ισχύει με το «φαινόμενο της πετσέτας»

Την ίδια στιγμή, διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το λεγόμενο «φαινόμενο της πετσέτας», όπου πολίτες απλώνουν τις πετσέτες τους στα κρεβατάκια πριν τα χρειαστούν, ώστε όταν έρθουν στην παραλία να έχουν τόπο να καθίσουν.

«Αυτό το φαινόμενο δεν είναι κυπριακό και δεν έχει να κάνει μόνο με τις παραλίες, ακόμα και σε ξενοδοχεία συμβαίνει. Όσο αφορά τις παραλίες, που υπάρχει και σχέδιο χρήσης, ο υπεύθυνος για τα κρεβατάκια μπορεί αν δει ότι πολίτες κάνουν κράτηση, βάζοντας πάνω στα κρεβατάκια πετσέτες ή άλλα αντικείμενα και τους ψάχνει και δεν του βρίσκει, τότε μπορεί να σηκώσει τα πράγματα τους και να τα φυλάξει κάπου, όχι φυσικά να τα πετάξει, απλά ευγενικά να τα μετακινήσει και να τα φυλάξει. Σημειώνω ότι αν πάει ένα άτομο η ώρα 6 το πρωί για να κολυμπήσει δεν απαγορεύεται, απλά όταν έρθει ο υπεύθυνος πρέπει να πληρώσεις, αν δεν πληρώσεις τα πράγματα πάνε για περίπατο», εξήγησε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top