ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Πότε λήγει η προθεσμία

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Πότε λήγει η προθεσμία

Με πολύ αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου 2022 (φορολογικής δήλωσης) μέσω του συστήματος TaxisNet.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ThemaOnline από το Τμήμα Φορολογίας, μέχρι χθες (3/8) το μεσημέρι είχαν υποβάλει τελεσίδικα και ολοκληρωμένα την φορολογική τους δήλωση γύρω στις 33.000 φορολογούμενοι.

Επίσης, υπό επεξεργασία χωρίς να έχουν υποβληθεί, δηλαδή είναι στο στάδιο της προσωρινής παραλαβής, βρίσκονται γύρω στις 8.500 αιτήσεις.

Ο αριθμός αυτός είναι μεν μικρός, ωστόσο, κρίνεται ικανοποιητικός από το Τμήμα Φορολογίας λόγω του γεγονότος πως η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου και πλέον διανύουμε τον μήνα των διακοπών, ενώ εκτιμάται η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα ανεβάσει ρυθμούς εντός Σεπτεμβρίου.

Σε μία προσπάθεια, πάντως, ενθάρρυνσης του κοινού να υποβάλει έγκαιρα τη φορολογική του δήλωση, το Τμήμα Φορολογίας θα αρχίσει τις επόμενες μέρες σχετική εκστρατεία ενημέρωσης, ενώ θα προχωρήσει και στην αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων (email) σε όσους βέβαια το έχουν δηλώσει κατά τη δημιουργία του προφίλ τους στο TaxisNet.

Σημειώνεται πως, με βάση τις ενδείξεις των προηγούμενων ετών, εκτιμάται ότι θα υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις γύρω στις 300.000 φορολογούμενοι.

Αξίζει, εξάλλου, να αναφερθεί πως η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω της μη έγκαιρης έγκρισης του νομοσχεδίου που αφορούσε την παραχώρηση φοροελαφρύνσεων από το κράτος σε υψηλόμισθα στελέχη εταιρειών του εξωτερικού, με στόχο την προσέλκυσή τους στην Κύπρο.

Λόγω ακριβώς της συγκεκριμένης καθυστέρησης δόθηκε παράταση στην περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και ως εκ τούτου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί η 2α Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι παρά το γεγονός πως η υποβολή φορολογικών δηλώσεων είναι υποχρεωτική για όλους τους φορολογούμενους, ωστόσο, και φέτος, με εξαιρούνται από την εν λόγω υποχρέωση όσοι πολίτες έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από 19.500 ευρώ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για το φορολογικό έτος 2022 οι δηλώσεις εισοδήματος γίνονται μέσω του συστήματος TAXISnet, ενώ από το 2024 η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα γίνεται μέσω του νέου συστήματος Tax For All.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top