ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέτει στόχους, προτεραιότητες και αξιολογεί το μέχρι στιγμής έργο η Κυβέρνηση - Στο Τρόοδος για καθοριστικές αποφάσεις οι Υπουργοί

Θέτει στόχους, προτεραιότητες και αξιολογεί το μέχρι στιγμής έργο η Κυβέρνηση - Στο Τρόοδος για καθοριστικές αποφάσεις οι Υπουργοί

Με διήμερη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, μία στο Προεδρικό Μέγαρο και μία στην εξοχική προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, θα επανέλθουν πλήρως στα καθήκοντά τους μετά τις θερινές διακοπές όλα τα μέλη της Κυβέρνησης.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η διήμερη συνεδρία έχει οριστεί για την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Αυγούστου. Την πρώτη μέρα το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνέλθει κατά τη συνήθη πρακτική του στο Προεδρικό Μέγαρο για να συζητήσει και να εγκρίνει νομοσχέδια ή πολιτικές που θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα.

Τη δεύτερη μέρα, δηλαδή την Παρασκευή 25 Αυγούστου, το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνέλθει σε άτυπη συνεδρία στην εξοχική προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει μία πιο εκτενείς και διεξοδική συζήτηση ανάμεσα στα μέλη της Κυβέρνησης για τα πλάνα και στους στόχους, τόσο για τους άμεσους και βραχυπρόθεσμους όσο και για τους μακροπρόθεσμους με ορίζοντα πενταετίας, για κάθε Υπουργείο και θα τεθεί επί τάπητος το πλάνο υλοποίησής τους.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, επιθυμία της Κυβέρνησης είναι κάθε στόχος που θα τεθεί να είναι υλοποιήσιμος και τα αποτελέσματα να φανούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ούτως ώστε να υπάρξει σημαντική βελτίωση στους περισσότερους, αν όχι και σε όλους τους τομείς του δημοσίου.

Για τους στόχους, πάντως, κάθε Υπουργείου θα έχουν λόγο και θα ζητηθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους και άλλοι Υπουργοί, αφού υπάρχουν θέματα που μπορεί να σχετίζονται ή να αφορούν ή και να επηρεάζουν πέραν του ενός Υπουργείου/Υφυπουργείου.

Επίσης, κατά την εν λόγω συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν αποκλείεται να γίνει και μία πρώτη αξιολόγηση του μέχρι στιγμής έργου της Κυβέρνησης, με δεδομένο ότι σε μερικές μέρες συμπληρώνονται έξι μήνες από την μέρα που ανέλαβε κι επίσημα τα καθήκοντά της, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο εντός Σεπτεμβρίου.

Στον προϋπολογισμό του κράτους το πρώτο στίγμα

Πάντως, ένα πρώτο στίγμα των άμεσων, αλλά και των μακροπρόθεσμων σχεδιασμών και στόχων, τόσο των Υπουργείων όσο και της Κυβέρνησης ευρύτερα, αναμένεται ότι θα αποτυπωθεί στον πρώτο προϋπολογισμό που θα οδηγηθεί για έγκριση στο Υπουργικό εντός Σεπτεμβρίου, πιθανότητα, και ακολούθως θα κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Επί τούτου, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι οδηγίες που δόθηκαν από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών για την ετοιμασία του προϋπολογισμού, είναι πολύ συγκεκριμένες και οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτές θα γίνεται κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον αρμόδιο Υπουργό, Μάκη Κεραυνό, ο οποίος έχει διαμηνύσει πολλάκις ότι δεν θα συναινέσει σε οτιδήποτε μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά, τονίζοντας ότι η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να συνεχιστεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top