ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσοι Κύπριοι μπορούν να πληρώσουν για να έχουν internet; Αναλυτικά τα στοιχεία

Πόσοι Κύπριοι μπορούν να πληρώσουν για να έχουν internet; Αναλυτικά τα στοιχεία

Το διαδίκτυο είναι ένα από τα σημαντικότερα, πλέον, εργαλεία που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Είτε για να διαβάσουμε, να δουλέψουμε, να δούμε ταινίες, να πληρώσουμε λογαριασμούς ή και για να συνδεθούμε με αγαπημένα μας πρόσωπα, η χρήση του διαδικτύου είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Παρ’ όλα αυτά, ένα κομμάτι του πληθυσμού δυσκολεύεται ή δεν έχει την οικονομική ευχέρεια, να μπορεί να ανταπεξέλθει στον λογαριασμό του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 2022 το 2,4% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ήταν σε θέση να αντέξει οικονομικά να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Από την άλλη πλευρά, το μερίδιο για τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ανερχόταν στο 7,6%. Σε σύγκριση με το 2021, η κατάσταση βελτιώθηκε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες όπου βρισκόταν στο 2,7% για τον συνολικό πληθυσμό και κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες για τα άτομα που κινδυνεύουν από τη φτώχεια, όπου ανερχόταν στο 8,4%.

Τι ισχύει στην Κύπρο

Ανάμεσα στις χώρες με τα χαμηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα, βρέθηκε η Κύπρος για το 2022.

Συγκεκριμένα, το 2022 το 0,5% του κυπριακού πληθυσμού δεν ήταν σε θέση να αντέξει οικονομικά να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ το μερίδιο ατόμων που διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ήταν στο 1,5%. Σε σύγκριση με το άλλες χρονιές, το 2022 καταγράφηκε το χαμηλότερο ποσοστό ατόμων που δυσκολευόταν ή αδυνατούσε να πληρώσει τον λογαριασμό για σύνδεση με το διαδίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2022 ήταν το χαμηλότερο καταγεγραμμένο ποσοστό της Κύπρου και για τα δύο θέματα ενώ, το 2014 είχε καταγράψει τα υψηλότερα. Να αναφέρουμε ότι, το 2014 το 5,2% του κυπριακού πληθυσμού δεν ήταν σε θέση να αντέξει οικονομικά να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ το μερίδιο ατόμων που διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ήταν στο 12,5%.

Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 2022 η διαφορά μεταξύ του συνολικού πληθυσμού και του πληθυσμού που κινδύνευε με φτώχεια, όσον αφορά την ικανότητα να παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο, ήταν επίσης ορατή σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που κινδύνευαν από τη φτώχεια και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, καταγράφηκε στη Ρουμανία κατά 25%, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία με 20,5% και την Ουγγαρία με 16,5%.

Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στη Δανία και τη Φινλανδία κατά 1,0%, ακολουθούμενες από την Κύπρο και το Λουξεμβούργο κατά 1,5%.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top