ΔΙΕΘΝΗ

Απολογισμός πολέμου: Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ρώσοι και Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στο πεδίο της μάχης

Απολογισμός πολέμου: Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ρώσοι και Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στο πεδίο της μάχης

Βαριές απώλειες μετρούν οι ρωσικές και οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου 2022, καθώς αμερικανοί αξιωματούχοι υπολογίζουν πως σχεδόν 500.000 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι – οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους – υπογραμμίζουν πως ο ακριβής αριθμός δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί, δεδομένου ότι ο απολογισμός που δίνει στη δημοσιότητα η Μόσχα θεωρείται υποτιμημένος, ενώ το Κίεβο δεν αποκαλύπτει στοιχεία για τις απώλειες των στρατευμάτων του.

Ειδικότερα, οι στρατιωτικές απώλειες της Ρωσίας εκτιμάται πως πλησιάζουν τις 300.000, εκ των οποίων 120.000 νεκροί και σχεδόν 180.000 τραυματίες. Στον αντίποδα, υπολογίζεται πως 70.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και περίπου 120.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Στο δημοσίευμα των New York Times επισημαίνεται πως ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σημαντικά μετά την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης πριν από λίγους μήνες.

Χθες Πέμπτη, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε επιτυχίες στην αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει στο νοτιοανατολικό μέτωπο, μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε την απελευθέρωση χωριού που αποτελούσε προπύργιο των ρώσων εισβολέων.

Η απελευθέρωση του χωριού Ουροζάινε είναι η πρώτη που ανακοινώθηκε επισήμως από τις 27 Ιουλίου, χρονικό διάστημα που είναι ενδεικτικό των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις, καθώς προχωρούν μέσα από ναρκοθετημένες αμυντικές γραμμές, χωρίς ισχυρή αεροπορική υποστήριξη. Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης του Ντονέτσκ, που ελέγχεται από ρωσικά στρατεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Το πλοίο Jennifer αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας για την Γάζα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top