ΔΗΣΥ: «Προτεραιότητα πολιτικής για φέτος πρέπει να είναι η απάμβλυνση των συνεπειών του αυξημένου κόστους ζωής»

ΔΗΣΥ: «Προτεραιότητα πολιτικής για φέτος πρέπει να είναι η απάμβλυνση των συνεπειών του αυξημένου κόστους ζωής»

Τη διακοπή των μέτρων στήριξης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σχολιάζει μέσω ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρει ο ΔΗΣΥ «ο Δημοκρατικός Συναγερμός σημείωσε την εισήγηση του Συνδέσμου Καταναλωτών για μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για δύο μήνες, δεδομένης της μεγάλης αύξησης που παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα. Σημείωσε επίσης, με ικανοποίηση, την απόφαση της κυβέρνησης για παράταση της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος για ένα μήνα στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ωστόσο, δυστυχώς η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την πρόωρη διακοπή των δύο έκτακτων μέτρων στήριξης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που η ανάγκη ήταν μεγαλύτερη. Παρά ταύτα πιστεύουμε ότι δύναται να μελετηθεί η επαναφορά των μέτρων για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να δοθούν ανάσες σε χιλιάδες νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πιστεύει πως προτεραιότητα πολιτικής για φέτος πρέπει να είναι η απάμβλυνση των συνεπειών του αυξημένου κόστους ζωής. Κάτι που έχει σημασία για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της οικονομίας, καθότι υπάρχει, επίσης, το ενδεχόμενο νέων ανατιμήσεων στη συνέχεια.

Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπει την εφαρμογή έκτακτων ενεργειακών μέτρων το αργότερο μέχρι τις 31/12/2023. Συνεπώς η μελέτη για ενδεχόμενη επαναφορά των δύο μέτρων θα πρέπει να γίνει σύντομα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE