ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: «Προτεραιότητα πολιτικής για φέτος πρέπει να είναι η απάμβλυνση των συνεπειών του αυξημένου κόστους ζωής»

ΔΗΣΥ: «Προτεραιότητα πολιτικής για φέτος πρέπει να είναι η απάμβλυνση των συνεπειών του αυξημένου κόστους ζωής»

Τη διακοπή των μέτρων στήριξης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σχολιάζει μέσω ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρει ο ΔΗΣΥ «ο Δημοκρατικός Συναγερμός σημείωσε την εισήγηση του Συνδέσμου Καταναλωτών για μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για δύο μήνες, δεδομένης της μεγάλης αύξησης που παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα. Σημείωσε επίσης, με ικανοποίηση, την απόφαση της κυβέρνησης για παράταση της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος για ένα μήνα στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ωστόσο, δυστυχώς η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την πρόωρη διακοπή των δύο έκτακτων μέτρων στήριξης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που η ανάγκη ήταν μεγαλύτερη. Παρά ταύτα πιστεύουμε ότι δύναται να μελετηθεί η επαναφορά των μέτρων για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να δοθούν ανάσες σε χιλιάδες νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πιστεύει πως προτεραιότητα πολιτικής για φέτος πρέπει να είναι η απάμβλυνση των συνεπειών του αυξημένου κόστους ζωής. Κάτι που έχει σημασία για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της οικονομίας, καθότι υπάρχει, επίσης, το ενδεχόμενο νέων ανατιμήσεων στη συνέχεια.

Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπει την εφαρμογή έκτακτων ενεργειακών μέτρων το αργότερο μέχρι τις 31/12/2023. Συνεπώς η μελέτη για ενδεχόμενη επαναφορά των δύο μέτρων θα πρέπει να γίνει σύντομα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top