ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην αντεπίθεση οι ιδιοκτήτες του Neo Plaza - Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη αξιώνοντας αποζημιώσεις 17 εκατ. ευρώ

Στην αντεπίθεση οι ιδιοκτήτες του Neo Plaza - Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη αξιώνοντας αποζημιώσεις 17 εκατ. ευρώ

Στην αντεπίθεση παιρνούν οι ιδιοκτήτες του Εκπτωτικού Χωριού Neo Plaza στην Κοκκινοτριμιθιά, μετά την ειδοποίηση για πλειστηριασμό του ακινήτου.

Όπως είχε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του το ThemaOnline, ο πλειστηριασμός του Εκπτωτικού Χωριού έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου, με την επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης να έχει καθοριστεί στα 10.500.000 ευρώ.

Αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή, οι ιδιοκτήτες του Neo Plaza, μέσω του Δικηγορικού Γραφείου «Πολύκαρπος Δ. Πετρίδης & ΣΙΑ», προσέφυγαν στη δικαιοσύνη αξιώνοντας, μεταξύ άλλων, αποζημιώσεις ύψους 17 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Γραφείου που εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες του Neo Plaza:
Πρώτον, αμφισβητούν νομικά το δικαίωμα του ενυπόθηκου δανειστή, δηλαδή της Τράπεζας, να κινήσει διαδικασίες πλειστηριασμού για πώληση του ακινήτου διότι δεν έχει τηρηθεί η σχετική νομοθεσία

Δεύτερον
, αμφισβητούν νομικά το δικαίωμα του ενυπόθηκου δανειστή να προχωρήσει σε επιχειρούμενη πώληση του ακινήτου τους δια πλειστηριασμού ή άλλως πως στην «εξευτελιστική», όπως την χαρακτηρίζουν, κατώτατη επιφυλαχθείσα αξία των 10,5 εκατ. ευρώ.

Τρίτον
, αξιώνουν δικαστικά αποζημιώσεις, μέσω αγωγής που έχουν καταχωρήσει στις 21/08/2023 στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, τόσο εναντίον της Τράπεζας όσο και εναντίον του Διορισμένου από αυτήν Διαχειριστή/Παραλήπτη, εκ ποσού τουλάχιστον 17 εκατ. ευρώ ως η κατ' ελάχιστον αγοραία αξία του ακινήτου.

«Τελικός κριτής θα είναι το Δικαστήριο, στο οποίο οι πελάτες μας έχουν αποταθεί, τόσο για το θέμα των Αποζημιώσεων που διεκδικούν όσο και για το ζήτημα της διαδικασίας του προωθημένου Πλειστηριασμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top