Βέλγιο: Σάλος με πλαστά πτυχία οδοντριατρικής από τη Ρουμανία

Βέλγιο: Σάλος με πλαστά πτυχία οδοντριατρικής από τη Ρουμανία

Ανησυχία προκαλεί στο Βέλγιο η αύξηση περιπτώσεων «ψευτο-οδοντιάτρων» από τη Ρουμανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, υπήρξαν πολλές απάτες στη χώρα που συνδέονται με ξένους οδοντιάτρους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «De Standaard». Η φλαμανδική επαγγελματική ένωση οδοντιάτρων σημειώνει ότι το πρόβλημα προέρχεται κυρίως από ιδιωτικές σχολές στη Ρουμανία, στις οποίες το δίπλωμα αποκτάται απλώς έναντι πληρωμής.

Σύμφωνα με τη φλαμανδική επαγγελματική ένωση οδοντιάτρων, σε πολλές περιπτώσεις οι οδοντίατροι με πτυχίο Ρουμανίας δεν έχουν ουσιαστικά καμία γνώση οδοντιατρικής.

«Όταν έρχονται ενώπιον της επιτροπής αναγνώρισης, δεν μπορούν να απαντήσουν στις πιο απλές ερωτήσεις», σημειώνει ο Φρανκ Χερεμπούτ, πρόεδρος της φλαμανδικής επαγγελματικής ένωσης οδοντιάτρων. Παράλληλα, ο Φρανκ Χερεμπούτ μιλά για μεγάλο αριθμό ατόμων από τη Βόρεια Αφρική που έχουν ρουμανικό δίπλωμα. «Γνωρίζουμε ιδιωτικές σχολές στη Ρουμανία από τις οποίες είναι δυνατόν κάποιος να αποφοιτήσει με αμοιβή», αναφέρει.

Τουλάχιστον 27 περιπτώσεις

Έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Ασφάλισης Ασθενείας και Αναπηρίας (Het Rijksinstituut voor Ziekte-en Invaliditeitsverzekering) αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 27 περιπτώσεις «σκόπιμης απάτης» έχουν εντοπιστεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Στην έκθεσή του, το RIZIV αναφέρει παράλληλα ότι «δεν διερευνώνται όλες οι περιπτώσεις με ενδείξεις απάτης».

Από την πλευρά της η Φλαμανδή υπουργός Υγείας Χίλντε Κρέβιτς κάνει λόγο για «ανησυχητικό σημάδι», ενώ το γραφείο του ομοσπονδιακού υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε επικοινώνησε με τις ρουμανικές αρχές για να εξετάσει πώς ελέγχουν την ποιότητα των διπλωμάτων των οδοντιάτρων. «Οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές. Εξετάζονται λύσεις για να διασφαλιστεί η ποιότητα και η αυθεντικότητα των πτυχίων οδοντιατρικής», δήλωσε ο υπουργός.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το επίμαχο βίντεο: Το παρασκήνιο, οι έρευνες και οι τοποθετήσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το επίμαχο βίντεο: Το παρασκήνιο, οι έρευνες και οι τοποθετήσεις

Έντονες αντιδράσεις και πολιτικούς τριγμούς προκαλεί η δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ, το οποίο εμφανίστηκε προχθες το απόγευμα από λογαριασμό με το όνομα Emily Thompson και περιλαμβάνει συνομιλίες που παραπέμπουν σε ζητήματα χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και σε ευρύτερες αναφορές γύρω από τη λειτουργία του Προεδρικού.