ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΕ για Πύλα: Να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες τηρώντας τους όρους εντολής

ΗΕ για Πύλα: Να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες τηρώντας τους όρους εντολής

Η διευθέτηση που θα εξευρεθεί για τη νεκρή ζώνη στην Πύλα θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις ανησυχίες των πλευρών αλλά και να τηρεί τους όρους εντολής και την εξουσία των ΗΕ εντός της νεκρής ζώνης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) Αλίμ Σιντίκ, σημειώνοντας πως ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ, συνεχίζει τις συζητήσεις με τις δυο πλευρές για το ζήτημα αυτό.

Ερωτηθείς για τις επαφές που γίνονται επί του θέματος, μια βδομάδα μετά τα επεισόδια κατά τα οποία άνδρες του κατοχικού καθεστώτος επιτέθηκαν κατά ειρηνευτών των ΗΕ που εμπόδιζαν την εκτέλεση έργων κατασκευής δρόμου εντός της νεκρής ζώνης στην περιοχή Πύλας, ο κ. Σιντίκ είπε πως ο κ. Στιούαρτ συνεχίζει τις συζητήσεις του με τις πλευρές, ωστόσο δεν μπορεί να αναφέρει με ποιους συναντάται και τι συζητούν.

Πρόσθεσε πως αυτό που επιδιώκεται είναι να εξευρεθεί μια λύση «που θα αντιμετωπίζει τις ανησυχίες που έχουν οι πλευρές, ενώ την ίδια στιγμή θα τηρεί τους όρους εντολής και την εξουσία των ΗΕ εντός της νεκρής ζώνης».

Ο κ. Στιούαρτ συνεχίζει τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης, επεσήμανε ο κ. Σιντίκ.

Είπε εξάλλου πως η κατάσταση επί του εδάφους είναι απολύτως καλή. «Δεν υπάρχει αλλαγή. Όλα είναι ήρεμα», ανέφερε.

Επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στη νεκρή ζώνη ούτε εξοπλισμός ούτε προσωπικό, ούτε και λαμβάνει χώρα κάποια κατασκευαστική δραστηριότητα. «Όλα είναι ήρεμα και οι ειρηνευτές μας βρίσκονται επί του εδάφους και επιτηρούν την κατάσταση», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Άγριος καυγάς μετά από το debate των υποψήφιων δημάρχων Λεμεσού - Άτομο δέχθηκε μπουνιά

Νέα ανακοίνωση από την Kition Ocean Holdings - «Η μεταφορά των υπαλλήλων δεν είναι ζήτημα επιλογής από την Κυβέρνηση»

«Νέκρωσε» το Φτερικούδι μετά το κλείσιμο της Μονής - Προσπαθούν να βρουν μοναχούς από το… εξωτερικό

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου ΜαυρικίουΣτις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30πμ, θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top