Αν. Μεσόγειος: Διασώθηκαν πέραν των 430 μεταναστών τα τελευταία 24ωρα - Χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους

Αν. Μεσόγειος: Διασώθηκαν πέραν των 430 μεταναστών τα τελευταία 24ωρα - Χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους

Το διασωστικό πλοίο Ocean Viking κατάφερε να διασώσει 438 μετανάστες από τη Μεσόγειο τις τελευταίες δύο ημέρες, ανακοίνωσε την Παρασκευή η οργάνωση που το διαχειρίζεται, SOS Mediterranee.

Οι διασώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης και της Τυνησίας, δήλωσε η ΜΚΟ, με έδρα τη Γαλλία.

Ανακοίνωσε ότι οι μετανάστες είναι διαφόρων εθνικοτήτων και επέβαιναν σε τρία σκάφη. Στους διασωθέντες περιλαμβάνονται 32 ασυνόδευτοι ανήλικοι, εννέα μωρά και πέντε άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κάποιοι από τους μετανάστες απομακρύνθηκαν από τις βάρκες σε συντονισμένη επιχείρηση με την ιταλική ακτοφυλακή, στην περιοχή έρευνας και διάσωσης μεταξύ Τυνησίας και Λαμπεντούζας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία μετανάστευσης των ΗΕ τουλάχιστον 2.013 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν εξαφανιστεί μέχρι στιγμής φέτος, προσπαθώντας να διασχίσουν την κεντρική Μεσόγειο. Πρόκειται για σημαντικά αυξημένο αριθμό καθώς ολόκληρο το 2022  ήταν μόνο 1.417.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE