ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KE για κάθοδο Γιέτζια: «Στόχος η προοπτική για επανάληψη διαλόγου»

KE για κάθοδο Γιέτζια: «Στόχος η προοπτική για επανάληψη διαλόγου»

Στόχος μας είναι η δημιουργία προοπτικής για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ενόψει και της καθόδου τη Δευτέρα, στη Λευκωσία, του Βοηθού Γενικού Γραμματέα των ΗΕ Μιροσλάβ Γιέτζια.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος θα γίνει δεκτός το πρωί της Δευτέρας από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και όπως σημειώνει ο ΚΕ θα διαβιβαστεί για άλλη μια φορά η ετοιμότητά μας για έναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί όπου σταμάτησαν στο Κραν Μοντάνα.

«Εμείς επιθυμούμε άρση του αδιεξόδου και στόχος μας είναι να δημιουργηθεί η προοπτική για επανάληψη του διαλόγου», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

Σημείωσε ακόμη ότι η ε/κ πλευρά θεωρεί ότι ο διορισμός απεσταλμένου για το Κυπριακό θα έχει ψηλή προστιθέμενη αξία στην όλη προσπάθεια και παραπέμπει και στην αναφορά για το θέμα στις τελευταίες εκθέσεις του ΓΓ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι αναμφίβολα θα υπάρξει συζήτηση και για τα τελευταία περιστατικά στην Πύλα, σημειώνει όμως ότι δεν επιθυμεί η ε/κ πλευρά να υπάρξει αποπροσανατολισμός από τον στόχο που είναι η δημιουργία προοπτικής για επανεκκίνηση του διαλόγου.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top