ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αβεβαιότητα για τις τιμές των κρεάτων – Σκεπτικός ο κόσμος να αγοράσει

Αβεβαιότητα για τις τιμές των κρεάτων – Σκεπτικός ο κόσμος να αγοράσει

Αβεβαιότητα επικρατεί στην αγορά όσον αφορά το πως θα κυμανθούν οι τιμές του κρέατος, το επόμενο διάστημα. Κι ενώ υπάρχει ζήτηση από τους καταναλωτές, σκεπτικός, φαίνεται να είναι, ο κόσμος στο να αγοράσει περισσότερη ποσότητα.

Είναι γεγονός ότι, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια, όπως και οι αυξήσεις στα σιτηρά, έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις τιμές σε όλα τα είδη κρέατος, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 30% με 40% κατά το 2023.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, ανέφερε ότι, «τον τελευταίο χρόνο οι αυξήσεις που έχουν καταγραφεί, έσπρωξαν τις τιμές των κρεάτων στο υψηλότερο σημείο που έχουν φτάσει ποτέ τόσο στην Κύπρο, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο».

«Άγνωστο» το που θα κυμανθούν οι τιμές τους επόμενους μήνες

Αυτή τη στιγμή, σημείωσε, «οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί τους τελευταίους δύο μήνες, παρ’ όλα αυτά υπάρχει αβεβαιότητα για το πως θα κινηθούν το επόμενο διάστημα».

«Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το που θα κυμανθούν οι τιμές και επειδή είναι απρόβλεπτη η κατάσταση, αυτό προκαλεί μια ανησυχία. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να προνοεί σε ποιο επίπεδο θα κυμανθούν οι τιμές. Το πιο επικρατέστερο σενάριο φαίνεται να είναι πως οι τιμές θα ακριβύνουν περαιτέρω, παρά να φθηνύνουν», εξήγησε.

Οι αυξήσεις που καταγράφηκαν ανά είδος

Σύμφωνα με τον κ. Λειβαδιώτη, όλα τα είδη κρέατος έχουν καταγράψει αυξήσεις κατά τους τελευταίους 12 μήνες, της τάξης του 30% με 40%.

Παρ’ όλα αυτά, οι τιμές ανά είδος κυμάνθηκαν ως εξής:

- Χοιρινό: Από 6 έως 7 ευρώ το κιλό

- Βοδινό: Από 10 έως 11 ευρώ το κιλό

- Αρνίσιο: Από 12 έως 14 ευρώ το κιλό

- Κοτόπουλο: Από 3,20 έως 4,50 ευρώ το κιλό

Σκεπτικός ο κόσμος να αγοράσει ποσότητα κρέατος

Ερωτηθείς εάν ο κόσμος αγοράζει μεγάλη ποσότητα κρέατος ή εάν προτιμά να προμηθεύεται μικρότερες ποσότητες σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, ο κ. Λειβαδιώτης απάντησε πως λόγω της ακρίβειας του επικρατεί, ο κόσμος φαίνεται να είναι πολύ πιο σκεπτικός, ενώ έχει μειώσει τις ποσότητες που αγοράζει κατά 10%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top