Η «μάχη» της τηλεθέασης: Ποιοι πέρασαν τη βάση στην πρεμιέρα και ποιοι έμειναν... μετεξεταστέοι

Η «μάχη» της τηλεθέασης: Ποιοι πέρασαν τη βάση στην πρεμιέρα και ποιοι έμειναν... μετεξεταστέοι

Πρεμιέρα έκαναν χθες οι περισσότερες ενημερωτικές εκπομπές των Κυπριακών καναλιών, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές των παρουσιαστών τους. 

Πρώτη καλημέρα για τον Ανδρέα Δημητρόπουλο και την Γαβριέλλα Ζάρτηλα στο SIGMA, έχοντας απέναντι τους τον Σταύρο Κυπριανού και την Σταυριανή Κωνσταντίνου στο ΡΙΚ.  Η μάχη συνεχίστηκε και το μεσημέρι, με Χρήστο Μιχάλαρο στο SIGMA, Νικήτα Κυριάκου στον ΑΝΤ1 και Στέλλα Σάββα, μόνη της φέτος, στο OMEGA.

Σύμφωνα με τα ποσοστά που κατέγραψαν οι πρωινές εκπομπές, την πρώτη μέρα επιστροφής τους, η πρωινή εκπομπή του SIGMA «Πρωτοσέλιδο», στο σύνολο του πληθυσμού είχε μεγαλύτερο ποσοστό 15,2% και μικρότερο το 2,8%. Στο απέναντι «στρατόπεδο» της Κρατικής Τηλεόρασης, η εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ, κατάφερε να σημειώσει μέχρι και 26,7% στο πιο δυνατό της τέταρτο, ενώ το μικρότερο ποσοστό που κατέγραψε ήταν το 16,8%.

Σε ό,τι αφορά τα δυναμικά κοινά (18-54) η εκπομπή του SIGMA είχε ως μεγαλύτερο ποσοστό το 22,5% και χαμηλότερο το 5.3%. Η εκπομπή της Κρατικής Τηλεόρασης, σημείωσε 21,1% στο πιο επιτυχημένο της τέταρτο, ενώ το μικρότερο ποσοστό ήταν της τάξεως του 10,3%.  

Αναμένεται ωστόσο, η έλευση της Κατερίνας Αγαπητού στον Alpha Κύπρου, με την εκπομπή «Alpha Καλημέρα», που θα να ριχτεί στην μάχη της πρωινής ζώνης την ερχόμενη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Μεσημβρινή ζώνη

Σκυτάλη πήραν γύρω στις 11:00, οι εκπομπές της μεσημβρινής ζώνης, με τον Νικήτα Κυριάκου και την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», να παίρνει την πρωτιά, καταγράφοντας - σε τέταρτο- στο σύνολο του πληθυσμού 19%, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό που έγραψε ήταν 14,5%. Η εκπομπή του SIGMA «Μεσημέρι και Κάτι», με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Χρήστο Μιχάλαρο, έγραψε 11,7% στο μεγαλύτερο της τέταρτο και 6,5% στο μικρότερο. Τέλος η εκπομπή του OMEGA «Ενημέρωση Τώρα», που ξεκίνησε λίγο αργότερα από τον ανταγωνισμό (συγκεκριμένα στις 11:45), με την Στέλλα Σάββα, μόνη της φέτος στο τιμόνι, έφτασε μόλις το 8,5% στο υψηλότερο ποσοστό της και 5,5% στο χαμηλότερο.

Στο δυναμικό κοινό (18-54), πάλι την πρωτιά φαίνεται να την παίρνει η εκπομπή του ANT1, «σκαρφαλώνοντας» μέχρι και το 21,1% στο μεγαλύτερο της ποσοστό και 7,7% το μικρότερο. Η εκπομπή του SIGMA κατάγραψε 10,7% ως μεγαλύτερο ποσοστό της και 3,6% ως μικρότερο. Τέλος η εκπομπή του OMEGA στα δυναμικά κοινά, έφτασε μέχρι και 12% σαν μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης και 6,1% σαν μικρότερο.

Ο «χάρτης» της τηλεθέασης αναμένεται να αλλάξει, καθώς περιμένουμε και τις μεσημβρινές εκπομπές του Alpha και του ΡΙΚ, να ριχτούν στην μάχη για να διαμορφωθεί μια πιο αξιόπιστη εικόνα. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE