ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζει τις επιχειρήσεις στη Δαδιά η Κυπριακή Αποστολή - Οριοθετεί και ασφαλίζει περιοχές

Συνεχίζει τις επιχειρήσεις στη Δαδιά η Κυπριακή Αποστολή - Οριοθετεί και ασφαλίζει περιοχές

Η κυπριακή αποστολή συνεχίζει το πρωί της Τρίτης τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Δαδιά, αλλά σε διαφορετικό σημείο, αναφέρει ο Ανδρέας Κεττής, Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ. Παράλληλα, «αρκετά βελτιωμένη» είναι η κατάσταση στη Δαδιά, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της αποστολής των δύο αεροσκαφών που επιχειρούν την Ελλάδα μέσω του rescEU, Γιάννος Σταύρου.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Κεττής αναφέρει ότι «η κυπριακή αποστολή αποχώρησε πολύ αργά το βράδυ χθες από το πεδίο των επιχειρήσεων στην περιοχή Τρεις Βρύσες», προσθέτοντας ότι η αποστολή επανήλθε σήμερα το πρωί επίσης στην περιοχή Τρεις Βρύσες στη Δαδιά αλλά σε διαφορετικό σημείο.

«Σε συνεργασία με τις Ελληνικές Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν να προσεγγίζουν απροσπέλαστα σημεία λόγω μορφολογίας του εδάφους, να οριοθετούν και να ασφαλίζουν περιοχές», επισημαίνει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Στην περιοχή υπάρχουν ενεργά μέτωπα στα οποία επιχειρούν εναέρια μέσα και αντιμετωπίζονται συχνές αναζωπυρώσεις», καταλήγει.

Παράλληλα, ο Γιάννος Σταύρου, μέλος της κυπριακής αποστολής που μετέβη στην Ελλάδα μέσω του rescEU, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τα δύο αεροσκάφη που έστειλε η Κύπρος επιχειρούν τώρα στη Δαδιά, βορειοανατολικά της Αλεξανδρούπολης. Υπενθύμισε ότι οι επιχειρήσεις της κυπριακής αποστολής έχουν ξεκινήσει από τις 22 του μηνός και ότι ως επί το πλείστον έχουν επικεντρωθεί στο δάσος της Δαδιάς, ωστόσο υπήρξαν και περιπτώσεις όπου η κυπριακή αποστολή επιχείρησε στα βορειοδυτικά και σε άλλες περιοχές που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Σταύρου εξήγησε ότι η κυπριακή αποστολή παραμένει στη Δαδιά μέχρι νεωτέρας, εκτός αν παραστεί ανάγκη για επιχείρηση σε άλλη περιοχή που κινδυνεύει.

«Η κατάσταση στο μέτωπο της Δαδιάς είναι αρκετά βελτιωμένη», ανέφερε, εκφράζοντας επιπλέον την εκτίμηση ότι με τις δυνάμεις που έχουν καταφθάσει στην περιοχή – πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα – τα πράγματα είναι «ελπιδοφόρα» και ότι η πυρκαγιά θα κατασβεστεί εντός των επόμενων λίγων ημερών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top