ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιμανδρίτης Κυπριανός: Ζήτησε «μεταγραφή» από την Μητρόπολη Μόρφου - Ποιος ο λόγος

Αρχιμανδρίτης Κυπριανός: Ζήτησε «μεταγραφή» από την Μητρόπολη Μόρφου - Ποιος ο λόγος

Φήμες περί χρηματισμού ήταν αρκετές να οδηγήσουν τον Αρχιμανδρίτη Κυπριανό που εδρεύει στην κοινότητα Ξυλιάτου να ζητήσει, γύρω στις 23 Αυγούστου, απολυτήριον από την Μητρόπολη Μόρφου.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε στο ThemaOnline ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού, ο Αρχιμανδρίτης τέλεσε δύο βαπτίσεις, μάνας και κόρης από το Βιετνάμ. Καθώς η επικύρωση των βαπτίσεων καθυστερούσε, επικοινώνησε με την Μητρόπολη για να ενημερωθεί σχετικά.

«Κατά την επικοινωνία του, έμαθε ότι κυκλοφορούν φήμες για χρηματισμό του σχετικά με τη βάφτιση, κάτι που στην εκκλησία θεωρείται μεγάλη παρανομία καθώς παίρνεις λεφτά για δώσεις τη χάρη του Θεού μέσω μυστηρίων», σημείωσε ο Θεόδωρος Κυριακού.

Ο Αρχιμανδρίτης Κυπριανός φαίνεται να αντέδρασε έντονα ζητώντας αρχικά να γίνει δίκη για να εξακριβωθεί ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Αφού πήρε απάντηση από την Μητρόπολη ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνεται, ζήτησε απολυτήριον για να πάει σε άλλη Μητρόπολη. Η νέα απάντηση από την Μητρόπολη Μόρφου ήταν να βρει άλλη Μητρόπολη και τότε θα τον αποδεσμεύσουν.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά της η Μητρόπολη Μόρφου αρνείται ότι κυκλοφορούσαν τέτοιες φήμες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top