ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία η έναρξη λειτουργίας της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας

Στην τελική ευθεία η έναρξη λειτουργίας της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης του Κτηρίου της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένω-σης. Το Κτήριο παρέδωσε συμβολικά στον Πρύτανη του ΤΕ.ΠΑ.Κ, κ.Παναγιώτη Ζαφείρη ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος στην παρουσία λειτουργών των δύο οργανισμών. Το αναμενόμενο τελικό κόστος του έργου είναι της τάξης των €20εκατ.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου τόνισε ότι η παράδοση του Κτηρίου στο ΤΕ.ΠΑ.Κ. σηματοδοτεί στην εγκατάσταση στην πόλη της Πάφου τη πρώτης δημόσιας Πανεπιστημιακής Σχολής, γεγονός πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη και τις προοπτικές της πόλης. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Πάφου, το ΤΕ.ΠΑ.Κ. και άλλοι συντελεστές του έργου εργάστηκαν μεθοδικά και σκληρά και κατάφεραν να αποπερατώ-σουν το έργο σε 13 μήνες με επάρκεια και επιτυχία. Χαρακτηρίζοντας το κτήριο κόσμημα όχι μόνο για την πόλη αλλά και για τη χώρα ολόκληρη, ανάφερε ότι αυτό πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και απαι-τήσεις ενός πανεπιστημιακού κτηρίου.

Αφού εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Παναγιώτη Ζαφείρη και σε όλους τους συνεργάτες του που ενεπλάκησαν στην ίδρυση της Σχολής αλλά και στην ανέγερση του Κτηρίου, διαβεβαίω-σε ότι ο Δήμος Πάφου θα συνεχίσει να υποστηρίζει αποφασιστικά το έργο του Πανεπιστημίου για το καλό της κοινωνίας και της πόλης.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην προωθούμενη από τον Δήμο ανέγερση Φοιτητικής Εστίας δυναμικότητας 203 δωματίων σε γειτνιάζον τεμάχιο ιδιοκτησίας του Δήμου με κόστος €13εκατ. περίπου. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν πριν από το τέλος αυτού του χρόνου.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Πρύτανης του ΤΕ.ΠΑ.Κ. χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός της παράδοσης του Κτηρίου στο ΤΕ.ΠΑ.Κ., σημειώνοντας ότι είναι το αποτέλεσμα μια πορείας τριών περίπου χρόνων και απέ-δωσε τα εύσημα στον Δήμο Πάφου, τον Δήμαρχο Φ.Φαίδωνος προσωπικά και τους άλλους συντελεστές της μεγάλης προσπάθειας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους συνεργάτες του, ακαδημαϊκούς και διοικητικούς, συγ-χαίροντας τους. Καταλήγοντας τόνισε ότι η παρουσία του ΤΕ.ΠΑ.Κ. στην Πάφο θα είναι πολύπλευρη και αι-σθητή, δεν θα περιορίζεται μόνο στη φοίτηση αλλά και σε μια σειρά από δράσεις που θα αναπτύξει το Πανε-πιστήμιο στην περιοχή.

Η έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή θα αρχίσει στις 25 Σεπτεμβρίου. Η Σχολή θα φιλοξενήσει σε πρώτο στάδιο 300 περίπου φοιτητές ενώ ο στόχος σε βάθος χρόνου είναι να φιλοξενήσει 1.000 φοιτητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top