ΔΙΕΘΝΗ

«Απογοητευμένος» ο Κάρολος όταν γεννήθηκε ο Χάρι «επειδή ήθελε κορίτσι» - Όσα αποκάλυψε η πριγκίπισσα Νταϊάνα - Βίντεο

«Απογοητευμένος» ο Κάρολος όταν γεννήθηκε ο Χάρι «επειδή ήθελε κορίτσι» - Όσα αποκάλυψε η πριγκίπισσα Νταϊάνα - Βίντεο

Αποσπάσματα ηχογραφήσεων με τη φωνή της πριγκίπισσας Νταϊάνα να μιλά για τον γάμο της με τον Κάρολο και την τεταμένη σχέση με τη μητριά της είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά, ενόψει της κυκλοφορίας ενός νέου ντοκιμαντέρ που αποτελεί συνέχεια του πολύκροτου «Diana: In Her Own Words» που κυκλοφόρησε το 2017.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα ηχητικά αποσπάσματα που δημοσιεύουν αμερικανικά ΜΜΕ και πρόκειται να συμπεριληφθούν στο νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Νταϊάνα αποτελούν μέρος των ηχογραφήσεων που είχε κάνει η πριγκίπισσα της Ουαλίας για τον βιογράφο της, Άντριου Μόρτον, ο οποίος έγραψε κατόπιν το best seller με τίτλο «Diana: Her True Story». Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, κυκλοφόρισαν στις ΗΠΑ μόλις μια μέρα μετά την 26η επέτειο του τραγικού θανάτου της Νταϊάνα σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι.

Στη μία από τις ηχογραφήσεις, η Νταϊάνα αναφέρεται στην απογοήτευση που ένιωσε ο - τότε πρίγκιπας και σημερινός βασιλιάς - Κάρολος μετά τη γέννηση του Χάρι, την οποία φέρεται να μοιράστηκε με τη μητριά της, Ρέιν Σπένσερ στη βάφτιση του μωρού το 1984.

 «Ο άνδρας μου δεν μιλάει πια σχεδόν καθόλου στη μαμά. Στη βάφτιση του Χάρι, ο Κάρολος την πλησίασε και της είπε "απογοητευτήκαμε πολύ, νομίζαμε πως θα ήταν κορίτσι". Εκείνη του απάντησε εκνευρισμένα ότι θα έπρεπε να νιώθει τυχερός που απέκτησε ένα φυσιολογικό παιδί. Από εκείνη τη μέρα έκοψε κάθε επικοινωνία. Αυτό κάνει κάθε φορά που κάποιος του αντιμιλά», ακούγεται να λέει η Νταϊάνα στο ηχητικό απόσπασμα που παίχτηκε στον αέρα της αμερικανικής εκπομπής Good Morning America του ABC.

Σε ένα άλλο κλιπ που ακούστηκε στην εκπομπή, η Νταϊάνα μιλά και για την τεταμένη σχέση που είχε η ίδια με τη μητριά της, που παντρεύτηκε τον πατέρα της Τζον Σπένσερ το 1976, αφού τον άφησε η γυναίκα του και βιολογική μητέρα της πριγκίπισσας.

Μετά τον θάνατο του Σπένσερ το 1992, η Ρέιν έφυγε από το σπίτι της οικογένειας στο Άλθροπ εξαιτίας της κακής σχέσης που είχε τόσο με τον Κάρολο αλλά και με την ίδια την Νταϊάνα.

«Ήμουν πολύ θυμωμένη. Της είπα: "Σε μισώ. Μακάρι να καταλάβαινες πόσο σε μισήσαμε όλοι για αυτό που έκανες. Κατέστρεψες αυτό το σπίτι, ξόδεψες τα λεφτά του μπαμπά". Της είπα ό,τι μπορούσα να σκεφτώ και η Ρέιν μου απάντησε ότι δεν έχω ιδέα πόσο πόνο προκάλεσε στον πατέρα μου η μητέρα. Της είπα «πόνο, Ρέιν; Δεν ξέρεις καν τι σημαίνει αυτή η λέξη. Μέσω της δουλειάς μου και του ρόλου μου έχω δει ανθρώπους να υποφέρουν όσο δεν φαντάζεσαι. Και αποκαλείς αυτό "πόνο"; Έχεις πολλά να μάθεις».

Τόσο η Νταϊάνα όσο και τα αδέλφια της λέγεται ότι απεχθάνονταν τη μητριά τους την οποία αποκαλούσαν κρυφά «Acid Raine», παρατσούκλι που συνδύαζε το όνομα της μητριάς τους (ομόηχο με το «rain») με την «όξινη βροχή».

Το νέο ντοκιμαντέρ πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς από το Disney +. Μιλώντας στο ABC, ο Τομ Τζένινγκς, παραγωγός του νέου ντοκιμαντέρ αλλά και εκείνου του 2017, εξήγησε ότι το στιλ αφήγησης που χρησιμοποιείται (με τις ηχογραφήσεις της πριγκίπισσας της Ουαλίας) έχει πολλές δυσκολίες, αλλά είναι όσο πιο αληθινό γίνεται, λόγω της αμεσότητάς του. «Είναι σημαντικό για την κληρονομιά της Νταϊάνα να ακουστεί περισσότερο από το υλικό που είχε ηχογραφήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε ηγογραφήσει υλικό διάρκειας περίπου 7 ωρών ενώ ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Κάρολο. Μέρος αυτών των ηχογραφήσεων είχε συμπεριληφθεί στο ντοκιμαντέρ του 2017. Χαρακτηριστικό είναι ένα κλιπ στο οποίο η Νταϊάνα μιλούσε για το πόσο «γελοίο» πρέπει να φαινόταν σε όλους το γεγονός ότι εκείνη, μια νηπιαγωγός, παντρεύτηκε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Στη βιογραφία της Νταϊάνα που κυκλοφόρησε το 1992 και βασίστηκε στις συγκεκριμένες ηχογραφήσεις, ο Μόρτον αποκάλυψε στο κοινό τη σκοτεινή πλευρά του γάμου της θλιμμένης πριγκίπισσας, προκαλώντας σάλο. Πολλοί θεώρησαν αβάσιμους τους ισχυρισμούς του, χωρίς φυσικά να έχουν ιδέα ότι η πηγή των πληροφοριών ήταν η ίδια η πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Η Νταϊάνα είχε μιλήσει τα αισθήματα δυστυχίας και απόγνωσης που ένιωθε και την έκαναν να θέλει να δώσει τέλος στη ζωή της. Είχε μιλήσει για απόπειρες αυτοκτονίας που έκανε καθώς και για τη μάχη της με τη βουλιμία.

Στην επανέκδοση του βιβλίου του το 1997, μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, ο Μόρτον συμπεριέλαβε τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα των συζητήσεών τους, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι αντλούσε τις πληροφορίες του από την ίδια την πριγκίπισσα.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top