Η Λευκωσία φιλοξενεί την 9η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Στο Προεδρικό Μητσοτάκης-Νετανιάχου

Η Λευκωσία φιλοξενεί την 9η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Στο Προεδρικό Μητσοτάκης-Νετανιάχου

Πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία η 9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ με τη συμμετοχή των ηγετών των τριών χωρών, Νίκου Χριστοδουλίδη, Κυριάκου Μητσοτάκη και Βενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη σύνοδο, που θα λάβει χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, θέματα άμυνας, ασφάλειας και Ενέργειας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 1000 θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον κ. Μητσοτάκη.

Θα ακολουθήσει στις 10.35, κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νεανιάχου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

Θα ακολουθήσουν οι εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής μετά το πέρας της οποίας οι τρεις ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Την Κυριακή το απόγευμα είχε πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία διμερής συνάντηση Χριστοδουλίδη – Νετανιάχου κατά την οποία οι δυο ηγέτες συμφώνησαν τη διεξαγωγή διακυβερνητικής συνόδου το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Συζήτησαν επίσης το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη διεύρυνση της περιφερειακής συνεργασίας.

Το βράδυ ο κ. Νετανιάχου είχε συνάντηση στον χώρο όπου διαμένει στη Λεμεσό με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέοι ισχυρισμοί Τατάρ - «Το Τελ Αβίβ και η Αθήνα δεν με θέλουν στην εξουσία - Οι Ε/κ θέλουν όλη την Κύπρο»

Νέοι ισχυρισμοί Τατάρ - «Το Τελ Αβίβ και η Αθήνα δεν με θέλουν στην εξουσία - Οι Ε/κ θέλουν όλη την Κύπρο»

Ο Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι η Αθήνα και το Τελ Αβίβ δεν τον θέλουν στην «εξουσία» λόγω της στενής συνεργασίας του με την Άγκυρα. Λίγες ημέρες πριν από τις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επανέλαβε τη θέση του υπέρ της λύσης «δύο κρατών».

BEST OF TOTHEMAONLINE