ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Εξαιρέθηκε δικαστής από την θανατική ανάκριση - Αυτός είναι ο λόγος

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Εξαιρέθηκε δικαστής από την θανατική ανάκριση - Αυτός είναι ο λόγος

Την απόφασή της να εξαιρεθεί από τη θανατική ανάκριση του Θανάση Νικολάου αποφάσισε σήμερα η δικαστής, μετά από εξέταση του προχθεσινού αιτήματος της οικογένειας του, το οποίο βασίστηκε στο γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα εργαζόταν ως δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας.

Ως εκ τούτου η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης για τον 26χρονο εθνοφρουρό, που είχε εντοπιστεί νεκρός κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου 2005, παραμένει σε εκκρεμότητα, εν αναμονή οδηγιών που θα δώσει ο Διοικητικός Πρόεδρος του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού.

Στην απόφαση της, η δικαστής αναφέρει ότι επί του αιτήματος εξαίρεσης της, που έχει υποβληθεί από τον δικηγόρο της οικογένειας, δεν τίθεται ζήτημα πραγματικής έλλειψης αμεροληψίας εκ μέρους της, και ούτε είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με οποιαδήποτε μαρτυρία αναφορικά με οποιεσδήποτε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τρίτων προσώπων σχετικά με τον θάνατο του 26χρονου ή με τη θανατική ανάκριση που είχε διακοπεί τον Οκτώβριο του 2021. Σημειώνει ακόμη, μεταξύ άλλων, πως κατά τη διάρκεια που υπηρετούσε στη Νομική Υπηρεσία, δεν υπήρχε οποιαδήποτε αντιδικία μεταξύ των μερών αναφορικά με την παρούσα θανατική ανάκριση.

Η δικαστής απέρριψε εξάλλου τη θέση του δικηγόρου της οικογένειας ότι στο πλαίσιο της παρούσας θανατικής ανάκρισης θα χρειαστεί να προσκομιστεί μαρτυρία από άτομα της Νομικής Υπηρεσίας - πρώην συναδέλφους της - αφού όπως αναφέρει, πρόκειται για μια γενική θέση που δεν αναφέρει συγκεκριμένα άτομα και κατά πόσο η μαρτυρία τους καθίσταται ουσιώδης στο πλαίσιο της παρούσας διαδικασίας, όπου τα καθήκοντα του θανατικού ανακριτή είναι συγκεκριμένα και περιορισμένα. Επιπλέον, προσθέτει πως το δικαστήριο δεν μπορεί να εξετάζει αόριστους λόγους εξαίρεσης και πόσο μάλλον να αποφασίζει επί αυτών.

Η απόφαση εξαίρεσης της δικαστού βασίστηκε στο γεγονός ότι η ίδια εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία, σε δυο περιπτώσεις και εκ μέρους συναδέλφου της στη Νομική Υπηρεσία, στο πλαίσιο αστικής αγωγής της οικογένειας του Θανάση Νικολάου εναντίον της Δημοκρατίας, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι ουδέποτε χειρίστηκε την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη αγωγή της οικογένειας και ούτε διεξήλθε μαρτυρικού υλικού στο πλαίσιο της υπόθεσης.  Η εξαίρεση μου, προσθέτει η δικαστής, γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί το κύρος της παρούσας διαδικασίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο φάκελος θα τεθεί ενώπιον του Διοικητικού Προέδρου του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για περαιτέρω οδηγίες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top