ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΛΚ: «Παλιό το θέμα φορολογίας αξιωματούχου που δεν είναι εν ενεργεία»

ΑΛΚ: «Παλιό το θέμα φορολογίας αξιωματούχου που δεν είναι εν ενεργεία»

Παλιό και μη καινοφανές χαρακτηρίζει το θέμα που προέκυψε μέσα από Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με μη εν ενεργεία αξιωματούχο της η Αρχή Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ), υποδεικνύοντας πως το θέμα απασχόλησε προ δεκαετίας την Αρχή και έκτοτε είναι εκτός του πλαισίου αρμοδιοτήτων της.

Σε ανακοίνωση της που μετέδωσε το ΓΤΠ, η ΑΛΚ αναφέρει ότι για το ζήτημα που απασχόλησε την δημόσια σφαίρα και αφορούσε στην παρουσίαση της Ειδικής Έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Τμήμα Φορολογίας για το έτος 2021 την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου για συγκεκριμένο αξιωματούχο της ΑΛΚ, υπήρχε χρηματικό ποσό ύψους 1,15 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο φαίνεται να ξεπερνούσε κατά πολύ τη μισθοδοσία του και δεν δηλώθηκε στο Τμήμα Φορολογίας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, συνεχίζει η ανακοίνωση, είχε παραπεμφθεί στον Γενικό Εισαγγελέα για σχετική διερεύνηση όσον αφορά κατάχρηση εξουσίας και άλλα ποινικά αδικήματα και μετά από διερεύνηση της υπόθεσης ο εν λόγω φορολογούμενος αποδέχθηκε να καταβάλει φόρους, πλέον 10% πρόστιμο, επί πρόσθετου εισοδήματος 707.000 ευρώ για σκοπούς συμβιβασμού του αδικήματος.

Η ΑΛΚ ξεκαθαρίζει ότι οι σχετικές αναφορές δεν αποτελούν καινοφανές ζήτημα και πως έκτοτε το θέμα δεν απασχόλησε την Αρχή Λιμένων Κύπρου, αφού υπήρξε σχετική διευθέτηση εκτός των πλαισίων αρμοδιότητας της Αρχής.

Τονίζεται επίσης ότι το υπό αναφορά θέμα δεν αφορά εν ενεργεία πρόσωπο στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, ούτε από πλευράς Διοίκησης και ούτε από πλευράς Διεύθυνσης αλλά και ότι η παρούσα Διοίκηση και η Διεύθυνση της Αρχής Λιμένων Κύπρου εφαρμόζει στον απόλυτο βαθμό τις αρχές της χρηστής διοίκησης στη βάση του τριπτύχου εξωστρέφειας, διαφάνειας και νομιμότητας που εφαρμόζεται πιστά και οριοθετεί όλους τους άξονες δράσης και λειτουργίας του Οργανισμού. Η υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου της Αρχής ακολουθεί τα πλέον σύγχρονα πρότυπα και μεθόδους ελέγχου, καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top