ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία σοκ για θάνατο 58χρονου στα Χανιά: Ο γιος του κάνει λόγο για αστυνομική βία και συγκάλυψη

Καταγγελία σοκ για θάνατο 58χρονου στα Χανιά: Ο γιος του κάνει λόγο για αστυνομική βία και συγκάλυψη

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο γιος του 58χρονου στα Χανιά, ο θάνατος του οποίου είχε αποδοθεί σε ανακοπή κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Η δημόσια καταγγελία του δίνει διαφορετική τροπή στα γεγονότα και στο πως κατέληξε ο άτυχος 58χρονος από αυτή που δίνουν οι αστυνομικοί.

Ο Αναστάσης Μανιουδάκης κατηγορεί, επικαλούμενος μαρτυρίες, τους αστυνομικούς για βία και βασανιστήρια που οδήγησαν στον θάνατο τον πατέρα του καθώς και για επιχείρηση συγκάλυψης, όπως έγινε από το πλήρωμα του Blue Horizon με τον Αντώνη.

«Τα τραύματα ήταν εμφανή ακόμα και σε όποιον παρευρέθηκε στην κηδεία»

Η είδηση του θανάτου του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη είχε παρουσιαστεί ως αιφνίδιος θάνατος κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου στον ΒΟΑΚ.

Ωστόσο ο γιος του καταγγέλλει πως ο πατέρας του είχε εμφανή χτυπήματα από τους αστυνομικούς σε όλο του το σώμα, ενώ κατέρρευσε μετά από αυτά ενώ του είχαν περάσει πισθάγκωνα χειροπέδες.

Όπως αναφέρει στο in ο γιος του Κώστα Μανιουδάκη,ναι μεν ο πατέρας του είχε πρόβλημα με την καρδιά του αλλά οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την αστυνομία εμπεριέχουν πολλές ανακρίβειες ως προς το τι συνέβη την μοιραία εκείνη μέρα.

Ένα ακόμα γεγονός που προκαλεί εντύπωση στον Αναστάση Μανιουδάκη είναι πώς είναι δυνατόν ως αιτία θανάτου να αναφέρεται «παθολογικά αίτια άνευ κακώσεων», ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι ο πατέρας του είχε δεχτεί χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Η οικογένεια έχει διορίσει δικό της τεχνικό σύμβουλο για την υπόθεση στην προσπάθειά της να ριχτεί άπλετο φως στον θάνατο του 58χρονου.

Η ανάρτηση-καταγγελία:

«Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσων οι “λεβέντες των ΤΑΕ Σούδας” σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας μου Κώστας Μανιουδάκης 58 ετών. Αφού τον σταμάτησαν και έκαναν λόγο για μικροποσότητα χασίς, τον κατέβασαν μέσα σε ένα χωράφι τον χτύπησαν βαριά και του πέρασαν χειροπέδες φωνάζοντας του “που το βρήκες;” “Ποιος στο έδωσε;”.

Μετά την σύλληψη δεμένος πισθάγκωνα, τραβώντας τον κατευθύνθηκαν προς τα σταθμευμένα περιπολικά σε απόσταση περίπου 150 μέτρων.

Μη αντέχοντας τα βασανιστήρια που υπέστη κατέρρευσε. Οι “λεβέντες των ΤΑΕ” πανικόβλητοι με την εξέλιξη αυτή, προσπάθησαν με τηλεφωνική συνεννόηση με το ΕΚΑΒ να του κάνουν μαλάξεις με λανθασμένο τρόπο.»

Ο γιος του 58χρονου, στη συνέχει αναφέρει ότι σταμάτησε ένα ΙΧ να τον βοηθήσει και ο άντρας που κατέβηκε από αυτό φώναζε «βγάλτε τουλάχιστον τις χειροπέδες από τον άνθρωπο!!» Μετά μία γυναίκα του έδωσε πρώτες βοήθειες ( κάρπα και φιλί της ζωής) μέχρι να καταφθάσει το ασθενοφόρο».

«Στο κέντρο υγείας Βάμου ο γιατρός, η γυναίκα του πατέρα μου , η μάνα μου , ο αδερφός του πατέρα μου και τόσοι άλλοι έβλεπαν τα αίματα από τις πληγές να λούζουν το σώμα του πατέρα μου. Τα τραύματα ήταν εμφανή ακόμα και σε όποιον παρευρέθηκε στην κηδεία».

Τι απαντά η αστυνομία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης εκδόθηκε ανακοίνωση που αναφέρει «ότι σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο και αφορούν στις συνθήκες θανάτου ημεδαπού την 01.09.2023 κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, έχει σχηματισθεί σχετική δικογραφία η οποία υποβλήθηκε την 06.09.2023 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης».

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top