Ο ΠΟΥ πιέζει το Πεκίνο για να βρεθεί η προέλευση του κορωνοϊού -Ζητά «πλήρη πρόσβαση»

Ο ΠΟΥ πιέζει το Πεκίνο για να βρεθεί η προέλευση του κορωνοϊού -Ζητά «πλήρη πρόσβαση»

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ κάλεσε το Πεκίνο να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση της Covid-19 και είναι έτοιμος να στείλει δεύτερη ομάδα για να ερευνήσει το θέμα, αναφέρουν οι Financial Times.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεγέσους προέβη σε αυτή τη δήλωση την στιγμή που υγειονομικές αρχές και φαρμακευτικές εταιρείες ανά τον κόσμο κάνουν αγώνα δρόμο για να επικαιροποιήσουν τα εμβόλια ώστε να καταπολεμούν τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού.

Ο Γκεμπρεγέσους ασκεί εδώ και καιρό πιέσεις στην Κίνα για να μοιραστεί τις πληροφορίες που έχει για την προέλευση της Covid-19, λέγοντας ότι, μέχρι να συμβεί αυτό, όλα τα σενάρια εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι.

Ο ιός ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο 2019 στην κινεζική πόλη Ουχάν. Πολλοί υποπτεύονται ότι διαδόθηκε σε μια αγορά ζωντανών ζώων, πριν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο στοιχίζοντας τη ζωή σε σχεδόν 7 εκατομμύρια ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: Iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE