Ο ΠΟΥ πιέζει το Πεκίνο για να βρεθεί η προέλευση του κορωνοϊού -Ζητά «πλήρη πρόσβαση»

Ο ΠΟΥ πιέζει το Πεκίνο για να βρεθεί η προέλευση του κορωνοϊού -Ζητά «πλήρη πρόσβαση»

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ κάλεσε το Πεκίνο να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση της Covid-19 και είναι έτοιμος να στείλει δεύτερη ομάδα για να ερευνήσει το θέμα, αναφέρουν οι Financial Times.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεγέσους προέβη σε αυτή τη δήλωση την στιγμή που υγειονομικές αρχές και φαρμακευτικές εταιρείες ανά τον κόσμο κάνουν αγώνα δρόμο για να επικαιροποιήσουν τα εμβόλια ώστε να καταπολεμούν τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού.

Ο Γκεμπρεγέσους ασκεί εδώ και καιρό πιέσεις στην Κίνα για να μοιραστεί τις πληροφορίες που έχει για την προέλευση της Covid-19, λέγοντας ότι, μέχρι να συμβεί αυτό, όλα τα σενάρια εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι.

Ο ιός ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο 2019 στην κινεζική πόλη Ουχάν. Πολλοί υποπτεύονται ότι διαδόθηκε σε μια αγορά ζωντανών ζώων, πριν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο στοιχίζοντας τη ζωή σε σχεδόν 7 εκατομμύρια ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: Iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: Γιατί έκανε πίσω για το 2028 - Όσα αποκάλυψε για την απόφαση της - «Η παράταξη είναι πάνω από πρόσωπα»

Αννίτα Δημητρίου: Γιατί έκανε πίσω για το 2028 - Όσα αποκάλυψε για την απόφαση της - «Η παράταξη είναι πάνω από πρόσωπα»

Την απόφασή της να αποσύρει την πρόθεσή της να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028 εξήγησε η Πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, σε δηλώσεις της στη εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1. 

BEST OF TOTHEMAONLINE