ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επηρεάζεται και η Κύπρος από την κατάσταση στην Θεσσαλία - Σε ποια προϊόντα θα έχουμε πρόβλημα - Αναμένονται αυξήσεις τιμών και ελλείψεις

Επηρεάζεται και η Κύπρος από την κατάσταση στην Θεσσαλία - Σε ποια προϊόντα θα έχουμε πρόβλημα - Αναμένονται αυξήσεις τιμών και ελλείψεις

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στην Θεσσαλία, με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή να είναι τραγική, με πλημμυρισμένα σπίτια και χιλιάδες στρέμματα κάτω από το νερό και τη λάσπη να συνθέτουν ένα σκηνικό απόγνωσης για τους κατοίκους της περιοχής.

Δυστυχώς, η Κύπρος δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από την κατάσταση στην Θεσσαλία αφού από την στιγμή που θα φέρει μείωση στην παραγωγή προϊόντων στην Ελλάδα, θα παρουσιαστούν προβλήματα στον εφοδιασμό στην Κύπρο καθώς και ενδεχομένως ελλείψεις και αυξήσεις στις τιμές.

Πώς θα επηρεαστεί η Κύπρος

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου επιβεβαίωσε πως η Κύπρος θα επηρεαστεί από την κατάσταση στην Θεσσαλία, αφού προμηθευόμαστε αρκετά προϊόντα από την περιοχή.

«Είναι περιοχή που εισάγουμε αρκετά προϊόντα, αφού ο Θεσσαλικός Κάμπος είναι μια περιοχή η οποία είναι από τις πιο σημαντικές σε γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα στην Ελλάδα. Εμείς εισάγουμε αρκετά προϊόντα από αυτή την περιοχή. Εισάγουμε κυρίως γεωργικά προϊόντα και όχι κτηνοτροφικά, δεν θα έλεγα ότι έχουμε εξάρτηση σε κτηνοτροφικά, κυρίως οι εισαγωγές μνας είναι προϊόντα γεωργίας», σημείωσε.

Για παράδειγμα την δεδομένη στιγμή, όπως σημείωσε ο κ. Αντωνίου, από την περιοχή θα είχαμε εισάγει καρότο για να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω μειωμένης παραγωγής, ενώ άλλα προϊόντα που εισάγουμε είναι το κραμπί, οι φακές, το ρύζι κτλ..

«Η Ελλάδα για γεωργικά προϊόντα είναι η υπ' αριθμόν ένα προορισμός για διάφορους λόγους, είναι ο πιο κοντινός προορισμός, η μεταφορά δεν στοιχίζει τόσο κτλ.. Θα δούμε ωστόσο αν μπορούμε να προμηθευτούμε από άλλες περιοχές της Ελλάδας», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, εκτός από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, θα καταγραφούν και αυξήσεις στις τιμές προϊόντων καθώς και ελλείψεις.

«Σε κάποιο βαθμό θα επηρεαστούν και οι τιμές, αναμένονται αυξήσεις. Πιθανών να έχουμε και κάποιες ελλείψεις, όπως για παράδειγμα το καρότο, για το οποίο είναι τόσο μειωμένη η παραγωγή του στην Κύπρο που δεν ικανοποιεί τις ανάγκες της ζήτησης. Το πιο πιθανό, λόγω της καταστροφής που έγινε, η ελληνική αγορά δεν θα μπορεί να μας προμηθεύσει τις ποσότητες που θέλουμε», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο κ. Αντωνίου, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να επανέλθει η περιοχή στα επίπεδα παραγωγής που ήταν πριν την καταστροφή λόγω των τεράστιων τόνων λάσπης που συγκεντρώθηκαν στο έδαφος.

«Θα πρέπει να δούμε πως θα διαμορφωθεί η νέα τάξη πραγμάτων γιατί δεν είναι κάτι που θα επανέλθει σε δύο με τρεις μήνες, θα θέλει χρόνο άρα πρέπει να δούμε πως θα κυλήσουν τα πράγματα στην Ελλάδα», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top