ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Θανάση Νικολάου - Περιμένουν τα νεότερα για τη θανατική ανάκριση

Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Θανάση Νικολάου - Περιμένουν τα νεότερα για τη θανατική ανάκριση

Εν αναμονή νέας ημερομηνίας για τη διαδικασία της θανατικής ανάκρισης, η οικογένεια του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, τελεί την ερχόμενη Κυριακή το 18ο ετήσιο μνημόσυνο του, ενώ το βράδυ της ίδια μέρας, συναυλία εις μνήμη του, στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, μετά την εξαίρεση της δικαστού από τη θανατική ανάκριση, στις 8 Σεπτεμβρίου, δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για το κατά πόσο έχουν δοθεί οδηγίες, από τον Διοικητικό Πρόεδρο του επαρχιακού δικαστηρίου, για έναρξη της διαδικασίας ή για το ποιος θα είναι ο νέος δικαστής. Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του Θανάση, είχε ζητήσει την εξαίρεση της δικαστού που ανέλαβε τη θανατική ανάκριση, καθώς μέχρι πρόσφατα εργαζόταν ως δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας.

Την ερχόμενη Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, θα τελεστεί το 18ο ετήσιο μνημόσυνο του Θανάση, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου 2005, με τον θάνατο του να αποδίδεται αρχικά σε αυτοχειρία, ενώ μετά από χρόνια αγώνα της οικογένειας και εκταφή και εξέταση των οστών, διαπιστώθηκε ότι αυτός οφειλόταν σε εγκληματική ενέργεια.

Το μνημόσυνο θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντάνασσας Καθολικής, ενώ στις 19:30 της ίδια μέρας, όπως ανέφερε η κ. Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία εις μνήμην του, στο δημοτικό κηποθέατρο Λεμεσού «Μάριος Τόκας», με τη συμμετοχή 15 τραγουδιστών, μουσικού συνόλου και σχολής χορού.

Υποδεικνύοντας ότι η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη, η Ανδριάνα Νικολάου κάλεσε το κοινό «να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να απαιτήσουμε δικαίωση για τον Θανάση».

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά την οικογένεια στον αγώνα της, πρόσθεσε, μπορούν να το κάνουν μέσω του ιδρύματος «Athanasios Nikolaou Foundation for justice and human rights».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top