ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάος στα σχολεία της Πάφου λόγω υπερπληθυσμού – Μάθημα μέχρι και σε… λυόμενες αίθουσες - «Δεν έχουν ούτε air-condition ούτε τίποτε»

Χάος στα σχολεία της Πάφου λόγω υπερπληθυσμού – Μάθημα μέχρι και σε… λυόμενες αίθουσες - «Δεν έχουν ούτε air-condition ούτε τίποτε»

Σοβαρές διαστάσεις φαίνεται να πήρε το ζήτημα του υπερπληθυσμού που παρατηρείται εδώ και χρόνια στα σχολεία στην επαρχία Πάφου,  με μαθητές να καταλήγουν να κάνουν μάθημα μέχρι και σε λυόμενες αίθουσες.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν είναι πρόσφατο, αφού ξεκίνησε πριν από χρόνια.

«Ξεκίνησε όταν πριν αρκετά χρόνια κατεδαφίστηκε το κτήριο του Νικολαϊδείου Γυμνασίου στην Πάφο, ή αλλιώς όπως ονομαζόταν το Τούρκικο σχολείο της Πάφου, για το οποίο είχε γίνει μελέτη και αποδείχτηκε ότι η αντισεισμικότητα του δεν ήταν καλή. Οπότε κατεδαφίστηκε με την προοπτική ωστόσο να χτιστεί νέο Γυμνάσιο», σημείωσε.

Συγκεκριμένα, , πριν από εφτά χρόνια υπό τον τότε υπουργό Παιδείας κ. Χαμπιαούρη, έγινε μια συμφωνία για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.

«Όπως αποφασίστηκε θα έπαιρναν ένα παλιό κτήριο και θα έκτιζαν Νηπιαγωγείο, θα έπαιρναν το έβδομο Δημοτικό σχολείο και θα το έκαναν Γυμνάσιο ενώ το Α’ νηπιαγωγείο θα γινόταν Δημοτικό. Τελικά έγινε μόνο το Νηπιαγωγείο, τα άλλα δεν έγιναν, καθυστερούν και δεν προχωρούν», εξήγησε ο κ. Σαββίδης.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ, αποτέλεσμα αυτού ήταν ο υπερπληθυσμός στα σχολεία της Πάφου.

«Δεν έχουν χώρους να μπουν οι μαθητές και να αναγκάζονται να παίρνουν συνέχεια λυόμενες αίθουσες στα σχολεία. Για παράδειγμα το σχολείο Αποστόλου Παύλου έχει τέσσερις λυόμενες καθώς επίσης λυόμενες υπάρχουν και στο σχολείο Αγίου Θεόδωρου και στο όγδοο Δημοτικό σχολείο. Αυτές οι λυόμενες όμως είναι παλαιομοδίτικες αίθουσες, δεν έχουν ούτε air-condition ούτε τίποτε», επεσήμανε.

Ερωτηθείς αν το θέμα εξετάζεται αυτή την στιγμή ώστε να βρεθούν λύσεις, ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι ο ίδιος, μετά από συνεννόηση με την αρμόδια Υπουργό, έστειλε ερώτηση μέσω της Βουλής, για να λάβουν γραπτή απάντηση σχετικά με το αν προχωρούν τα έργα.

Μεγάλο πρόβλημα και με την Τεχνική Εκπαίδευση

Παράλληλα, ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε και στην υπερπληρότητα που παρατηρείται στην Τεχνική Σχολή της Πάφου.

«Έκαναν ολόκληρη προσπάθεια να είναι ελκυστικός προορισμός η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Πάφο, όμως μόνο μια Τεχνική Σχολή έχουμε. Γύρω στα 80 παιδία τον χρόνο δεν πηγαίνουν Τεχνική Σχολή, αφού η επιλογή για τις θέσεις γίνεται μέσω διαδικασίας μοριοδότησης, στην οποία επιλέγουν ποιοι θα πάνε στην Τεχνική», ανέφερε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top