ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η ανέγερση των φοιτητικών εστιών στην παλιά Λευκωσία - Τι θα περιλαμβάνουν - Δείτε πως θα μοιάζουν

Ξεκίνησε η ανέγερση των φοιτητικών εστιών στην παλιά Λευκωσία - Τι θα περιλαμβάνουν - Δείτε πως θα μοιάζουν

Ολοένα και πιο κοντά στην ανέγερση δύο φοιτητικών εστιών στην παλιά Λευκωσία βρίσκεται ο Δήμος Λευκωσίας, με τις εργασίες για το πρώτο κτήριο να έχουν ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι φοιτητικές εστίες θα βρίσκονται στην οδό Βουλγαροκτόνου, Αρσινόης, Κομνηνού και θα περιλαμβάνουν 50 δωμάτια, από τα οποία το ένα πληροί τα πρότυπα σχεδιασμού για ΑμεΑ.

Το κάθε δωμάτιο θα είναι εξοπλισμένο με μονόπορτο ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, διπλή ηλεκτρική εστία, απορροφητήρα και κλιματιστικό θέρμανσης/ ψύξης. Επιπλέον θα δημιουργηθούν δύο δωμάτια/ πλυσταριά με 12 πλυντήρια ρούχων και 12 στεγνωτήρια.

Την ίδια στιγμή στο κτήριο θα εγκατασταθούν και φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αντικλεπτικό σύστημα, σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV), σύστημα κλήσης για ΑμεΑ, σύστημα ελέγχου πρόσβασης, σύστημα αυτοματισμού (ελέγχου φωτισμού), αντικεραυνική προστασία και σύστημα τηλεόρασης για λήψη σήματος τηλεόρασης.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα €3.821,462 πλέον ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου.

Όπως είχε ανακοινωθεί, οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 16 μήνες, άρα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιανουάριο του 2025.

Δείτε πως θα μοιάζουν οι φοιτητικές εστίες στην οδό Βουλγαροκτόνου, Αρσινόης, Κομνηνού:

Φοιτητικές εστίες και στην οδό Αριστείδου

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Λευκωσίας είχε αγοράσει δύο κτήρια στο κέντρο της Λευκωσίας, με σκοπό να τα αναδιαμορφώσει σε φοιτητικές εστίες ώστε να συμβάλει στην αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας και να προσελκύσει φοιτητές.

Η δεύτερη φοιτητική εστία θα ανεγερθεί επί της οδού Αριστείδου και, όπως πληροφορούμαστε από αρμόδια πηγή του Δήμου Λευκωσίας, η διαδικασία υποβολής προσφορών έχει ολοκληρωθεί και αυτή την στιγμή βρίσκονται σε αξιολόγηση. Όπως μας έχει αναφερθεί, αναμένεται σε περίπου ένα μήνα να υπάρξουν εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι στην φοιτητική εστία στην οδό Αριστείδου θα περιλαμβάνει 20 αυτόνομα φοιτητικά δωμάτια/ διαμερίσματα, μεγέθους 28 τ.μ., από τα οποία το ένα πληροί τα πρότυπα σχεδιασμού για ΑμεΑ.

Τα δωμάτια θα έχουν ξεχωριστό χώρο υγιεινής και κουζίνα και θα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρικές συσκευές, φούρνο, ψυγείο, πλυντήριο ρούχων, κλιματιστικά θέρμανσης και ψύξης και σταθερή επίπλωση (ερμάρια).

Επίσης στο κτήριο θα εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για κάλυψη των κοινόχρηστων αναγκών, υπηρεσίες διαδικτύου και συστήματα ασφαλείας (κάμερες) και ελεγχόμενη πρόσβαση.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 1.665,000€ και στηρίζεται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου.

Δείτε πως θα μοιάζουν οι φοιτητικές εστίες στην οδό Αριστείδου:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top