Κορωνοϊός: Έφτασε στην Ελλάδα το στέλεχος Pirola – Ακόμα 35 θάνατοι

Κορωνοϊός: Έφτασε στην Ελλάδα το στέλεχος Pirola – Ακόμα 35 θάνατοι

Πέντε κρούσματα του στελέχους BA.2.86 του κοροναϊού, περισσότερου γνωστού ως Pirola έχουν επιβεβαιωθεί στην Ελλάδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης.

To επταήμερο που τέλειωσε στις 17 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκαν 39 θάνατοι ηλικιωμένων ασθενών, συγκριτικά με 32 στην προηγούμενη έκθεση, ενώ αύξηση καταγράφεται επίσης στον αριθμό των εισαγωγών και το ποσοστό των θετικών δειγμάτων.

Το στέλεχος ΒΑ.2.86 της παραλλαγής Όμικρομ έχει τεθεί υπό παρακολούθηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων που φέρει.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι πιο μεταδοτικό ή ότι προκαλεί σοβαρότερη νόσο.

«Βάσει της τρέχουσας επιδημιολογικής εικόνας, δεν αποτελεί την κυρίαρχη υπο-παραλλαγή σε καμία γεωγραφική περιοχή ανά την υφήλιο» επισημαίνει ο ΕΟΔΥ.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE