Κορωνοϊός: Έφτασε στην Ελλάδα το στέλεχος Pirola – Ακόμα 35 θάνατοι

Κορωνοϊός: Έφτασε στην Ελλάδα το στέλεχος Pirola – Ακόμα 35 θάνατοι

Πέντε κρούσματα του στελέχους BA.2.86 του κοροναϊού, περισσότερου γνωστού ως Pirola έχουν επιβεβαιωθεί στην Ελλάδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης.

To επταήμερο που τέλειωσε στις 17 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκαν 39 θάνατοι ηλικιωμένων ασθενών, συγκριτικά με 32 στην προηγούμενη έκθεση, ενώ αύξηση καταγράφεται επίσης στον αριθμό των εισαγωγών και το ποσοστό των θετικών δειγμάτων.

Το στέλεχος ΒΑ.2.86 της παραλλαγής Όμικρομ έχει τεθεί υπό παρακολούθηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων που φέρει.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι πιο μεταδοτικό ή ότι προκαλεί σοβαρότερη νόσο.

«Βάσει της τρέχουσας επιδημιολογικής εικόνας, δεν αποτελεί την κυρίαρχη υπο-παραλλαγή σε καμία γεωγραφική περιοχή ανά την υφήλιο» επισημαίνει ο ΕΟΔΥ.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την εντατικοποίηση των επαφών για το Κυπριακό διαπιστώνει η κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να τονίζει ότι ο χρόνος πιέζει και πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη σύγκληση διευρυμένης συνάντησης πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

BEST OF TOTHEMAONLINE