ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταστράφηκε προστατευόμενη περιοχή στα Θελέτρα - Στο Themaonline o κοινοτάρχης (Xάρτης)

Καταστράφηκε προστατευόμενη περιοχή στα Θελέτρα - Στο Themaonline o κοινοτάρχης (Xάρτης)

Τεράστια οικολογική καταστροφή έχει αφήσει πίσω της η πύρινη λαίλαπα στην περιοχή Θελέτρα στην επαρχία Πάφου.

Tης Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Η φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου(29/08/2015) και ευτυχώς χάριν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας και της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου αυτή την ώρα περιορίστηκε μακριά από την κατοικημένη περιοχή.   Για την κατάσβεση της φωτιάς  βοήθησαν και κάτοικοι της περιοχής.

Το χωριό δεν εκκενώθηκε, παρά την οδηγία που δόθηκε από τις αρμόδιες αρχές, αφού την τελευταία στιγμή η φορά των ανέμων άλλαξε και οι πύρινες γλώσσες απομακρύνθηκαν από το χωριό.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, Tothemaonline, ο κοινοτάρχης Θελέτρας, Νίκος Νικολάου, είπε ότι μόνον χθες το βράδυ κάποιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν για λίγο τα σπίτια τους στην Παλαιά Θελέτρα.  Ένα σπίτι σε απομακρυσμένη περιοχή απειλήθηκε, αφού η φωτιά έφθασε μέχρι την αυλή. 

Μεγάλο πλήγμα από την πυρκαγιά για την κοινότητα είναι η καταστροφή της περιοχής κοντά στο ποταμό, με αιωνόβιες δρυες, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα  προστασίας «Νatura».

Ο κύριος Νικολάου, ανέφερε, ότι τεράστιες ζημιές υπέστησαν αμπέλια και περιβόλια, ενώ καταστράφηκε και το δίκτυο άρδευσης.

Το κοινοτικό συμβούλιο πραγματοποιεί αυτή την ώρα, απόγευμα Κυριακής, σύσκεψη με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες για αξιολόγηση της κατάστασης.  Το έργο κατάσβεσης ήταν δύσκολο, λόγω του δύσβατου της περιοχής και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι κάτοικοι στην κοινότητα Θελέτρα, νέα και παλαιά,  ανέρχονται στους 160. Πυρκαγιές μαίνονται και σε άλλες γειτονικές περιοχές, μεταξύ των οποίων Γιόλου, Στρουμπί, Μελισσόβουνος.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top